Computer Tomograf pentru coronavirus, achiziționat de Primăria Sectorului 1. Primarul Dan Tudorache: „Vor fi testate 1.000 de persoane pe zi” (VIDEO)

Publicat: 08/04/2020, 17:27
Actualizat: 08/04/2020, 23:31

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache i-a convins pe consilierii locali să aprobe în ședința de miercuri achiziționarea unui Computer Tomograf cu soft dedicat pentru diagnosticarea celor infectați cu noul coronavirus, care permite testarea a circa 1.000 de persoane/zi. 

“S-a votat în ședința de consiliu, am avut 15 voturi și putem da drumul la achiziție. Este un proiect avizat, ne-a dat ok-ul ministrul Sănătății, am vorbit ieri și cu prof. Streinu-Cercel, este un aparat bun, pe care și-l dorește. Azi la ora 14 am întâlnire cu cei care îl aduc.. Este un computer tomograf care face o fotografie de moment a plămânului și care spune dacă e sănătos sau dacă a avut sechele. Este un CT cu un soft anume, dezvoltat special pentru coronavirus. Aparatul acoperă 400 de persoane în 8 ore, deci cam 1000 pe zi. Mă surprinde că medicii nu s-au gândit la un astfel de aparat până acum. Eu când am auzit de el imediat l-am introdus pe ședința de consiliu local și le mulțumesc consilierilor care au votat că au votat cu cap de data asta. Prețul este sub un milion de euro, eu zic că pentru ce face este foarte bun”, a declarat pentru GÂNDUL LIVE Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primarul spune că acest dispozitiv de ultimă generație va fi livrat în România în maximul 10 zile, astfel că el va putea fi funcțional înainte de Paște.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține inițiativa primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, cu privire la achiziționarea aparatului CT, care permitea ”testarea” a circa 1.000 de persoane/zi pentru diagnosticarea celor infectați cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru a declarat, marți seara, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, că a purtat o discuție cu edilul Dna Tudorache și l-a pus în legătură cu profesorul Adrian Streinu-Cercel:  ”Pot efectua acele testări computer-tomografice, există și un soft. Rămâne ca, împreună cu corpul de specialiști, să adopte și această metodă de screening. Aici este vorba de o imagine pulmonară, un CT care, conform unui soft, dă imaginea tipică pentru această infecție coronavirus sau altfel de pneumonii”.

Până acum, primarul Dan Tudorache a dispus măsuri energice de limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus și a inițiat mai multe campanii atât pentru conștientizarea pericolului reprezentat de COVID-19, dar și pentru ajutorarea efectivă a locuitorilor din Sectorul 1. La sfârșitul săptămânii trecute, Dan Tudorache a strâns sute de voluntari și a mers să împartă alimente la peste 500 de persoane aflate în dificultate. În total, 10 tone de mâncare au fost livrate locuitorilor sectorului 1 care se găseau în imposibilitatea de a se deplasa la magazin sau celor care au un buget restrâns.

„Vom repeta această acțiune și în zilele umrătoare, în funcție de telefoanele primite. Vom organiza acțiunea tot cu sprijinul voluntarilor, pentru ajutorarea oamenilor care au dificultăți în această perioadă”, a declarat pentru Gândul, Dan Tudorache, primarul sectorului 1 al Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția