Aproape 60 de marinari au fost confirmați cu COVID-19 după 35 de zile petrecute pe mare. La plecare, întreg echipajul a fost testat negativ. Situație greu de explicat

Redactor:
Ioana Tudorascu
Aproape 60 de marinari au fost confirmați cu COVID-19 după 35 de zile petrecute pe mare. La plecare, întreg echipajul a fost testat negativ. Situație greu de explicat
Aproape 60 de marinari au fost confirmați cu COVID-19 după 35 de zile petrecute pe mare. La plecare, întreg echipajul a fost testat negativ / Foto: RADIACTIVA - Twitter

O situație ciudată se întâmplă în Argentina: 57 de marinari s-au infectat cu noul coronavirus după ce au petrecut 35 de zile pe mare, deși întregul echipaj a fost testat înainte să plece, iar rezultatul a fost negativ.

Ministerul Sănătăţii al provinciei argentiniene Tierra del Fuego (sud) a anunţat, luni, că vasul de pescuit Etchizen Maru a revenit în port pentru că o parte dintre pasageri au prezentat simptome de COVID-19. Din 61 de membri ai echipajului, nu mai puțin de 57 de marinari au fost infectați cu noul coronavirus. Membrii echipajului au efectuat o carantină obligatorie de 14 zile într-un hotel din Ushuaia (sud).

Marinarii au fost testați de COVID-19 inainte de a pleca. Niciunul nu era infectat

Cel mai ciudat este faptul că toți marinarii au fost testați înainte de a pleca și niciunul nu era infecatat în acel moment, potrivit unui comunicat al ministerului, scrie Agerpres.

Doar doi dintre aceștia au fost testați negativ, iar alți doi aşteaptă rezultatul testului, a precizat Comitetul pentru operaţiuni de urgenţă al provinciei.

De asemenea, doi marinari au fost internaţi în spital, în timp ce restul au putut rămâne la bord.

Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, ştiind că, timp de 35 de zile, nu au avut niciun contact cu uscatul şi că alimentarea s-a făcut la ieşirea din portul Ushuaia”, a explicat Alejandra Alfaro, director al serviciilor de sănătate din Tierra del Fuego.

O echipă studiază „cronologia simptomelor în rândul echipajului pentru a stabili cronologia contaminărilor”, a adăugat ea.

Leandro Ballatore, şeful serviciului de boli infecţioase de la Spitalul regional Ushuaia, a afirmat că este un „caz care scapă oricăror descrieri din publicaţiile de specialitate, pentru că o perioadă de incubaţie atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri”.

Încă nu putem explica cum au apărut simptomele. Este ceva frapant, dar am stabilit cinci ipoteze pe care trebuie să le terminăm de evaluat înainte de a stabili ce s-a întâmplat”, a insistat expertul în boli infecţioase şi membru în Comitetul operaţional de urgenţă al provinciei.

Echipajul a fost plasat în izolare la bordul vasului, ancorat în portul Ushuaia.

În prezent, în Argentina s-au înregistrat peste 100.000 de cazuri, iar numărul morţilor se ridică la 1.859.

 

×

Urmăriți Gândul LIVE Liderul clanului Duduienilor, Emi Pian, a fost înmormântat. Ora înmormântârii a fost decalată și totuși a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni. În cimitir au intrat, însă, doar rudele apropiate. Organizatorii au fost amendați pentru că nu au respectat traseul anunțat. https://bit.ly/30B3uzr Printre invitații emisiunii de astăzi se numără jurnalistul Emilian Isăilă și liderul sindicatului "Sed Lex" , Florin Vilnei.

Publicată de Gandul pe Luni, 10 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide