Asistentă medicală, apel disperat pentru un loc la ATI: Rugămintea unui copil disperat care nu vrea să își piardă părinții bolnavi de COVID-19

Asistentă medicală, apel disperat pentru un loc la ATI: Rugămintea unui copil disperat care nu vrea să își piardă părinții bolnavi de COVID-19
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 22/03/2021, 14:34

O asistentă medicală din România lansează un apel disperat pe rețelele de socializare. Aceasta caută un loc într-o secție ATI pentru a-l putea transfera pe tatăl său, bolnav de COVID-19.

Asistenta medicală a prezentat situația grea prin care trece tatăl ei într-o postare pe Facebook. Aceasta susține că ambii părinți sunt bolnavi grav de COVID-19, iar tatăl ei ar trebui internat la ATI.

În prezent, bărbatul se află internat în Spitalul Județean Giurgiu în UPU. Bolnavul ar trebui să fie transferat pe secția ATI, din cauza stării grave în care se află, dar unitatea nu mai are locuri libere.

Apel disperat: „Rugămintea este aceea de a mă ajuta cu un loc într-o unitate cu Terapie Intensivă”

„Sunt într-o situație disperată! Părinții mei sunt internați în spital Covid pozitiv, amândoi în situație gravă, mama în București cu oxigen permanent pe mască, afectare pulmonară 60 -70%, tata, care este în prezent internat în Spitalul Județean Giurgiu în UPU dependent de oxigen pe masca de cpap! Rugămintea unui copil disperat care nu vrea să își piardă părinții este aceea de a mă ajuta cu un loc într-o unitate cu Terapie Intensivă, chiar și în țară! Știu că ceea ce cer este aproape imposibil în situația în care se află sistemul de sănătate la ora actuală, dar vreau să cred în minuni și în bunătatea oamenilor! Mulțumesc din suflet pentru înțelegere!”, a scris asistena medicală.

Multe spitale din țară lucrează la capacitate maximă sau chiar peste. În unele unități bolnavii chiar sunt tratați pe holuri. În București, numărul paturilor ATI disponibile scade de la oră la oră.

În prezent, în România, 1.339 de persoane bolnave de COVID-19 sunt internate la ATI. Însă numărul bolnavilor infectați cu SARS-CoV-2 care se află în spitale este de 12.215. Pe 19 martie, situația locurilor la ATI era una dramatică – la  nivel național erau în total 1.428 de paturi la Terapie Intensivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase