Prefectul de Timiş: S-a deschis ATI-ul de la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR

Prefectul de Timiş: S-a deschis ATI-ul de la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR
Pacienții non-COVID sunt externați în efortul de a crește numărul locurilor la ATI. Foto: Facebook
Publicat: 20/03/2021, 11:01
Actualizat: 20/03/2021, 11:03

Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș, a anunțat, printr-o postare pe pagina de Facebook, că s-a deschis compartimentul ATI de la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR.

Sâmbăta, 20.03.2021, ora 9:00 se deschide compartimentul ATI de la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR, suplimentându-se, astfel, cu 10 locuri capacitatea ATI in județul Timiș”, a scris Zoltan Nemeth.

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, spune că numărului crescut de pacienţi cu forme medii şi severe de COVID-19 au mare nevoie de tratament, iar pentru ajutorarea acestora cu oxigen medical s-a realizat instalaţia de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secţiei de boli infecţioase şi pentru alte 10 paturi din cadrul modulul ATI/ sistemul medical modular de izolare şi tratament.

„Întreaga investiţie pentru construcţia modulului ATI, care cuprinde: containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum şi racordarea acestora la stocatorul de oxigen şi la compresorul de aer medicinal, au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naţionale. Le mulţumesc, pe această cale, colegilor noştri de la MAPN, care au depus toate eforturile necesare, pentru a pune în funcţiune acest sistem medical modular”, a mai spus el.

Compartimentul s-a deschis sâmbătă, la ora 9.00

Spitalele din municipiul Timişoara au detaşat personalul medical necesar pentru a asigura asistenţa medicală necesară pentru cele 10 paturi ATI din compartimentul modular de terapie intensivă.

În prezent, „Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament” (SMMIT) funcţionează ca secţie externă de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara, asigurând asistenţă medicală şi tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase