Autorităţile din SUA intenţionează să înceapă vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

Autorităţile din SUA intenţionează să înceapă vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani
Publicat: 02/11/2021, 09:32
Actualizat: 02/11/2021, 09:34

Autorităţile din Statele Unite se pregătesc să înceapă să vaccineze anti-COVID copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Cu toate astea, mulți părinți sunt speritați de posibilele reacţii adverse. Specialiții spun că nu este niciun motiv de panică, căci serul a fost special creat pentru a-i proteja pe cei mici.

Potrivit unui sondaj realizat în SUA, doar un sfert dintre părinţii cu copii cu vârste între 5 şi 11 ani vor să-şi vaccineze copii împotriva Covid-19.

Logan Lufredo, elev clasa a 4-a: “Mama spune că nu vrea să ne vaccinăm pentru că nu ştim ce efect va avea pe vaccinul pe termen lung.”

Specialiștii consideră că această teamă vine din cauza faptului că părinții nu sunt informați. Părinții ar trebui să se consulte cu medicii, mai spun experții.

„Vaccinul este sigur . Nu am văzut să aibă efecte asupra copiilor, nici asupra adolescenţilor”

Ilan Shapiro, pediatru: “Vaccinul este sigur şi eficient, îi protejează pe copii şi nu-i va lăsa să ajungă în spital cu complicaţii şi chiar mai rău, să moară. Până acum nu am văzut să aibă efecte asupra copiilor, nici asupra adolescenţilor.”

„Sper ca toţi colegii mei de clasă să se vaccineze ca sa putem să stăm împreună”, a spus o fetiță.

“Am pierdut deja mulţi din familie şi mulţi prieteni din cauza Covid. N-aş suporta să mai pierd pe cineva”, a punctat mama sa.

În cazul copiilor, dozele de vaccin au concentrație mult mai mică față de serul pentru adulți.

Dr. Chris Pernell, specialist sănătate publică: “Vaccinurile nu sunt administrate în funcţie de greutate, ca în cazul altor medicamente. Vaccinurile se bazează pe stadiul de dezvoltare sau pe vârsta sistemului imunitar la o persoană mai tânără. De aceea, vedem aceste diferențe între grupele de vârste.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase