Autoritățile italiene pregătesc noi măsuri restrictive! Totuși, se va reduce perioada de carantină de la două săptămâni la zece zile

Redactor:
Ana Matei
Autoritățile italiene pregătesc noi măsuri restrictive! Totuși, se va reduce perioada de carantină de la două săptămâni la zece zile
Autoritățile italiene pregătesc noi măsuri restrictive. Totuși, se va reduce perioada de carantină de la două săptămâni la zece zile

Autoritățile italiene se pregătesc să impună noi restricții în vederea limitării răspândirii coronavirusului.  Comitetul Tehnico Ştiinţific italian s-a întâlnit duminică și a propus măsuri precum interzicerea petrecerilor private, sau restrângerea programului restaurantelor în Roma. Pe de altă parte, specialiștii vor să relaxeze protocolul sanitar, prin diminuarea numărului de zile de carantină obligatorii. Astfel, românii care vor merge în Italia, vor sta 10 zile în crantină, în loc de 14.  

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că este nevoie de implementarea unei serii de măsuri, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2.  Totuși, ministrul a anunțat și că se diminuează numărul de zile de carantinare, de la 14 la 10 zile.

Italia reduce perioda de carantină de la două săptămâni la zece zile

Comitetul Tehnico Ştiinţific italian a decis că 10 zile de izolare sunt de ajuns pentru prevenirea răspândirii virusului. Ieşirea din carantină implică un rezultat negativ la testul molecular pentru depistarea virusului SARS COV-2.

Decizia reducerii numărului de zile de carantină a fost luată pentru a permite persoanelor obligate la carantinare să se întoarcă la viaţa normală după testarea negativă. Diminuirea perioadei de carantină le priveşte şi pe persoanele care ajung în Italia din România, care sunt obligate să efectueze carantina la domiciliu conform decretului prim-ministrului în vigoare până la 15 octombrie.

Italia se pregătește pentru noi măsuri restrictive

Noul decret, însă, anunţă numeroase restricţii.

„Se înregistrează focare şi cazuri sporadice în toate regiunile italiane şi numărul internărilor în spital tinde să crească. Nu există, însă, o suprasolicitare a terapiilor intensive”, spune profesor doctor Giovanni Rezza, Director general Departamentul Prevenţie din Ministerul Sănătăţii.

Printre restricțiile propuse de Comitet se numără interzicerea petrecerilor private și restrângerea programului de funcționare în barurile și restaurantele din Capitală.

Autorităţile italiene au introdus începând de miercuri obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber, în toată țara.

Noul pachet de restricţii va fi discutat luni cu regiunile şi va fi inclus într-un decret pe care premierul Giuseppe Conte ar putea să-l semneze chiar luni seara, a mai spus ministrul Speranza.

 

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
S-A SINUCIS chiar de ziua mamei, vedeta TV. ŞOC şi groază, în România
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Cum ești furat la bancomat. Românii cu card și cont bancar trebuie să știe asta
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
ANAF vinde mașini de lux la prețuri de nimic. Un BMW X5 costă doar 1.500...
S-A SINUCIS chiar de ziua mamei, vedeta TV. ŞOC şi groază, în România
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Alertă după o descoperire TERIBILĂ pe o autostradă ÎNGHEȚATĂ din Siberia. „MONSTRUOS este puțin spus”
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Cine va fi premier în locul lui Orban. Numele surpriză: nu te-ai fi așteptat la...
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Ultim oră! Care este starea de sănătate a actorului Gheorghe Visu
Inchide