AVERTISMENTUL MEDICULUI. Riscurile serioase la care sunt expuşi copiii ţinuţi în case: „Nu există numai Covid 19”

AVERTISMENTUL MEDICULUI. Riscurile serioase la care sunt expuşi copiii ţinuţi în case: „Nu există numai Covid 19”
Foto: Pixabay
Publicat: 28/04/2020, 12:46

Medicul Lura Zarafin atrage atenția asupra necesității copiilor și vârstinicilor de a sta afară.  „Nu există numai Covid 19”, spune Laura Zarafin care este de părere că dacă sunt respectate măsurile de protecție și de distanțare socială, copiii trebuie să meargă afară.

Medicul susține că dacă sunt âinuți în casă, copiii se vor confrunta cu problem de imunitate și despresie, iar vârstnicii cu boli cornice riscă să aibă o situație agravată în lipsa soarelului.

„Copiii trebuie lăsați afară”

Tinerii trebuie lasati afară – cu măsti corect purtate , cu masuri de distantare la 3-4 metri , nu în grupuri mai mari de 3 , nu în cinematografe , cafenele , locuri aglomerate …dar trebuie lasați afară . Nu numai pentru că expunerea la soare este esentială pentru sinteza vit D (, rol esential in imunitate , printre altele ) , dar si pentru sanatatea lor psihică si fizică .
Oricum generatiile de tineri prezentau tendinta spre depresie si dependentă de calculatoare ; acum această tendintă se accentuează si poate avea efecte dezastruoase .
Si vârstnicii ar fi bine să iasă din case , să facă miscare , altfel toate bolile cronice li se vor agrava ; sigur că au nevoie de intervale orare si de masuri de protectie ( masti , distantare , igiena corespunzatoare ) .
Nu in ultimul rând ar fi bine să ne gândim la masuri de bun simț : miscarea , exercitiul fizic moderat , consum de alimente cu continut ridicat in Vit C , eventual suplimentarea vitaminelor cu rol in intarirea sistemului imunitar , tinerea sub control a bolilor cronice . etc
Nu există numai Covid 19 !!

PS – mai vorbiti si despre miile de vindecati , pt sănatatea psihică a tuturor .