Avertismentul unui medic ATI înainte de Crăciun: ”Mai bine respectăm niște reguli simple, decât să ajungem cu o sondă în gât sau într-un sac negru”

Avertismentul unui medic ATI înainte de Crăciun: ”Mai bine respectăm niște reguli simple, decât să ajungem cu o sondă în gât sau într-un sac negru”
Avertismentul unui medic ATI înainte de Crăciun: ”Mai bine respectăm niște reguli simple, decât să ajungem cu o sondă în gât sau într-un sac negru”

Cu 10 ani în urmă, tânărul israelian Amin Zahra a venit în România pentru a deveni medic. A urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, apoi a obținut și cetățenia română.

Pandemia de coronavirus l-a determinat să aleagă ”prima linie” a luptei împotriva noului coronavirus și s-a transferat la Ploiești – în iulie, împreună cu un alt coleg de la Spitalul Județean Timișoara – pentru a lucra la Terapie Intensivă, ajutând la salvarea vieților celor infectați cu COVID-19.

Acum, înaintea sărbătorilor de iarnă – o perioadă a anului în care oamenii, din păcate, au tendința de a aborda, superficial, măsurile de restricție impuse pentru limitarea infecțiilor cu noul coronavirus -, medicul Zahra face un apel, pe pagina sa de socializare, pentru ca oamenii să fie conștienți că respectarea măsurilor de protecție este prioritară.

”Doar câteva zile ne mai despart de sărbătorile de iarnă, care vin la pachet cu: agitația, aglomerația, “nebunia aia” ce ne cuprinde, pentru a ne umple coșul, cu cumpărături și cadouri. Doar că bonus, anul acesta avem și o pandemie.

Și pentru că pe canalele TV, ni se spune non-stop, cât de scumpă va fi masa de Crăciun, cât de scumpe sunt cadourile, brazii… Poate că a venit momentul să înțelegem că este o sărbătoare spirituală și nu o nebunie generalizată, o cheltuială inutilă cu o cină demnă de Spitalul de Urgență”, avertizează medicul Amin Zahra în mediul online.

”Este o perioadă grea, și e greu să ne abținem de la niște obiceiuri, vizite, tradiții… Doar că, gândiți-vă, mai important este să rămânem sănătoși, să trecem peste pandemia asta. Sărbători vor mai fi, și ar fi păcat, ca la anul, la masa de Crăciun să fie cu o farfurie mai puțin, doar pentru că “ne-am săturat” de restricții”

Medicul Amin Zahra

Amin Zahra: ”Acum e un fel de ruletă rusească, unde oricine este expus la acest risc”

Nimeni nu este ferit de pericolul de a se infecta cu noul coronavirus, mai scrie medicul Amin Zahra, totul devenind, între timp, o adevărată ”ruletă rusească”.

Noul coronavirus ”lovește” indiferent de vârstă, însă medicul transmite că oamenii vor reuși să înving pandemia dacă vor respecta regulile esențiale.

”Dacă acum câteva luni păreau că mor doar cei în vârstă, cu alte boli, acum e un fel de ruletă rusească, unde oricine este expus la acest risc. Am avut un pacient, un domn în vârstă de 42 de ani, care după ce și-a revenit din comă indusă și a fost detubat, primului lui gând a fost “oare ce face fiica mea de șase ani? Doar pe ea am visat-o cât timp am fost intubat”.

Ar mai fi, zeci de exemple, unde oamenii au învins boala, pentru că au avut pentru cine lupta… Dar de ce să ajungem până acolo!?”, mai scrie medicul Amin Zahra pe pagina sa de socializare.

”Vom trece peste pandemia asta, dar până atunci nu merită să-ți riști viața pentru nimic în lumea asta, mai bine respectăm niște reguli simple, decât să ajungem cu o sondă în gât sau și mai tragic “ambalați” într-un sac negru. Eu vă doresc și îmi doresc sărbători liniștite, cu multă sănătate!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?