Bill Gates: „Cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”

Bill Gates: „Cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”
Publicat: 08/12/2021, 12:48
Actualizat: 08/12/2021, 12:50

Miliardarul Bill Gates consideră că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022, scrie Bloomberg.com.

Bill Gates se aștepta ca anul 2021 să aducă mai multe îmbunătățiri în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Având în vedere că anul acesta s-au înregistrat mai multe decese COVID decât în 2020, progresul a fost dezamăgitor, consideră miliardarul.

„Am subestimat cât de greu va fi convinsă lumea să se vaccineze și să continue să poarte mască”, a declarat acesta.

Totuși, co-fondatorul Microsoft este optimist cu privire la anul 2022. „Cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, a spus Gates.

Predicția lui vine în timp ce lumea se confruntă cu o nouă variantă, iar în SUA cazurile se apropie de 50 de milioane.

Decesele de Covid-19 vor scădea „dramatic” în 2022 și rata de mortalitate va fi ca la gripă, spune Bill Gates

În luna noiembrie, Bill Gates a spus că datele deceselor și infecțiilor de Covid-19 ar putea scădea sub nivelul gripei sezoniere până la jumătatea anului viitor, presupunând că noi variante periculoase nu vor apărea între timp.

Între imunitatea naturală și cea dată de vaccin și tratamentele orale emergente, „rata mortalității și rata îmbolnăvirilor ar trebui să scadă destul de dramatic”, a declarat fondatorul miliardar al Microsoft Corp., joi, la Bloomberg New Economy Forum din Singapore.

Constrângerile privind vaccinarea lumii împotriva Covid-19 se vor schimba anul viitor, a spus Gates, pe măsură ce problemele de aprovizionare sunt rezolvate.

„Vaccinurile sunt o veste foarte bună, iar constrângerile de aprovizionare vor fi în mare măsură rezolvate pe măsură ce ieșim la mijlocul anului viitor și, prin urmare, vom fi limitați de logistică și cerere”, a spus Gates într-un interviu virtual cu redactorul-șef de știri al Bloomberg, John Micklethwait.