BOLNAV. Senator UDMR, confirmat cu COVID-19. Tanczos Barna: „Mă simt bine”

Redactor:
Madalina Prundea
BOLNAV. Senator UDMR, confirmat cu COVID-19. Tanczos Barna: „Mă simt bine”
Tanczos Barna a anunțat că este tratat de medici după ce a fost confirmat cu infecția cu noul coronavirus / Sursa: Facebook - Barna Tanczos

Un al doilea parlamentar, senatorul UDMR Tanczos Barna, a fost confirmat cu infecția cu noul coronavirus, după cum a anunțat, vineri seara, într-o postare pe Facebook.

Senatorul UDMR a detaliat vineri seara cum a ajuns să fie confirmat cu infecția cu noul coronavirus.

„Colegul nostru, împreună cu familia sa, respectă toate măsurile obligatorii pentru a se vindeca cât mai repede. Rugăm presa să respecte liniştea familiei! Multă sănătate şi putere, Barni!”, a tranmis UDMR, sâmbătă, printr-un comunicat de presă.

„Lucrurile merg conform standardelor și procedurilor”

„Oricine mă cunoaște știe că îmi plac provocările. Poate uneori într-un mod exagerat. Totuși, aș fi renunțat la asta azi. În special din cauza grijilor pentru familia mea, copiii și părinții mei. A început ca o pneumonie obișnuită, dar s-a dovedit destul de repede că aceasta era de fapt cauzată de virusul COVID-19. Sunt în grija unei echipe medicale fantastice. Începem tratamentul”, a scris Tanczos Barna, vineri seara, pe contul de Facebook.

„PS. Mă simt bine, lucrurile merg conform standardelor și procedurilor”, a completat el.

În vârstă de 44 de ani, Tanczos Barna este originar din Miercurea Ciuc, este la al doilea mandat de senator și a fost președinte al Agenției Domeniilor Statului, între 2005-2007, apoi secretar de stat la Transporturi, Dezvoltare și Agricultură.

Potrivit Libertatea, senatorul a fost acuzat, în martie, că a mințit polițiștii că este bolnav de COVID-19 pentru a evita o amendă pentru viteză excesivă, ceea ce el a negat, spunând că le-a transmis polițiștilor doar că se îndrepta spre testare.

Vergil Chiţac este primul senator care a fost confirmat cu infecția cu noul coronavirus, în prima parte a lunii martie. Inițial, senatorul PNL a negat informațiile care se vehiculau referitoare la starea lui de sănătate, deși se întorsese de câteva zile de la o întâlnirea NATO unde fusese înștiințat de diagnosticul pozitiv al unuia dintre membrii delegației franceze.

Procurorii de la Parchetul General au deschis atunci un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus, după ce, pe 9 martie, a luat parte la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, unde au fost prezenţi aproximativ 100 de liberali, inclusiv premierul Ludovic Orban, care au intrat în izolare.

În urmă cu câteva zile, pe 7 iunie, senatorul a anunțat că a primit clasarea dosarului in rem, care fusese deschis pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Inchide