Campanie antivaccinare în Galați, condusă de un medic! „Vino SARS-CoV-2 la mine!”

Campanie antivaccinare în Galați, condusă de un medic! „Vino SARS-CoV-2 la mine!”
Campanie antivaccinare în Galați, condusă de un medic! „Vino SARS-CoV-2 la mine!” / Sursă FOTO: antena3.ro
Publicat: 18/03/2021, 16:04

Campanie antivaccinare în Galați, condusă de un medic ce nu prea crede în mortalitatea virusului SARS-CoV! În timp ce de-a treia etapă a campaniei de vaccinare a început, cadrul medical îi acuză pe conducători de corupție.

În județul Galați au fost deschise primele două centre de vaccinare în mediul rural. astfel încât, în comunele Ivești și Corod, oamenii care vor să se imunizeze se pot înscrie pe listele de așteptare.

Campanie antivaccinare în Galați: Virusul SARS-CoV-2 „este o viroză”

Un medic de familie este pornit să stârnească scepticism în rândul celor care vor să se vaccineze. Acesta a lipit afișe inclusiv în fața centrului din Ivești, localitate în care își desfășoară activitatea.

Totuși, cadrul medical susține că nu îşi îndeamnă pacienţii să nu se imunizeze. Acesta ar vrea doar să îi determine să citească atent prospectul, potrivit antena3.ro.

„Este o viroză, deci nimeni nu spune că nu există acest virus. Mortalitatea și agresivitatea lui nu e chiar atât de mare. El este peste tot. Păi dacă ești persoană sănătoasă și ai imunitate crescută, vino SARS-CoV-2 la mine! Se pare că ei fac studiile clinice, inclusiv acum în masă. Dacă intrați pe site-ul ANM (Agenția Națională a Medicamentului) vedeți cum medicii sunt sponsorizați, vedeți că Gheorghiță, prin anii 2017 era sponsorizat de firma Johnson&Johnson”, spune medicul.

În comuna Ivești, startul campaniei de vaccinare a pornit cu stângul. A avut loc o întârziere de o jumătate de oră deoarece dozele nu au ajuns la timp iar nici platforma nu a funcționat.

Primele centre de vaccinare din domeniul rural deschise în județul Galați

„Am deschis astăzi două centre cu vaccin Moderna, atât în Ivești, cât și în Corod. Sunt primele centre din mediul rural și ne bucurăm foarte mult pentru că populația s-a programat conform platformei de vaccinare. În acest moment, nu mai este niciun loc disponibil. Aici, vaccinarea a început cu 30 de minute mai târziu”, a declarat Teodora Diaconiță, purtător de cuvânt Prefectura Galați.

Însă locuitorii nu păreau să fie dezamăgiți. Locurile libere s-au ocupat în doar câteva minute. Toate persoanele care s-au vaccinat în Ivești au primit vaccinul dezvoltat de Mordena.

În centrele de vaccinare din Ivești și Corod, capacitatea de imunizare este de 60 persoane/zi în fiecare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase