Cât de sigur e vaccinul anti-Covid?! Raed Arafat: „Ce folosim noi, va folosi toată Europa! Eu mă vaccinez”

Cât de sigur e vaccinul anti-Covid?! Raed Arafat: „Ce folosim noi, va folosi toată Europa! Eu mă vaccinez”
Raed Arafat: „Cei vaccinați se vor bucura de mai multe drepturi...” / Șeful DSU a spus că s-ar vaccina public anti-COVID (FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto)
Publicat: 24/11/2020, 02:56
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Raed Arafat, secretar de stat și șeful DSU, a vorbit luni seară, la Digi 24, despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului, care va începe și în România imediat cum vaccinul va fi disponibil pentru achiziționare la nivel european. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență asigură populația că nu va fi folosit nimic ce nu prezintă siguranță.

Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației.Achiziția vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”, a spus Arafat, la Digi24.

Întrebat cum funcționează vaccinul anti-Covid, Arafat a explicat că pentru a întrerupe rata de răspândire e nevoie ca 70% din populație să fie vaccinată și că va exista cel mai probail o perioadă în care se va merge în paralel cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Mai mult, șeful DSU spune că revenirea la o viață normală se va face mai rapid dacă oamenii vor accepta să se vaccineze, precizând că nu este obligatoriu.

După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze”, a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat a precizat și că el se va vaccina, imediat ce îi va veni rândul.

„În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție”, a afirmat secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Centre mobile de vaccinare pentru persoanele cu dizabilități! Valeriu Gheorghiță anunță când sosesc în România primele doze

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă este cel care a dezvăluit planul autorităților de vaccinare a persoanelor cu dizabilități. Coordonator al campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță anunță că vor fi înfiinţate şi centre mobile (caravane), care ar urma să asigure imunizarea persoanelor greu deplasabile sau a celor cu dizabilităţi.

Nimeni nu scapă de vaccinarea obligatorie, nici măcar persoanele cu dizabilități! Astfel, pentru cei care nu se pot deplasa, statul va organiza centre mobile de vaccinare, în fapt niște caravane care vor străbate localitățile țării.

Centrele de vaccinare vor fi, pe de o parte, la nivelul spitalelor, care vor vaccina personalul propriu, şi vor fi înfiinţate centre de vaccinare fixe şi centre de vaccinare mobile – caravane, care vor asigura vaccinarea persoanelor care sunt greu deplasabile, de exemplu în mediul rural, sau a persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, echipe mobile de vaccinare vor asigura, în parte, vaccinarea persoanelor din infrastructura esenţială critică”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

Tratamentul cu anticorpi administrat lui Trump, când avea Covid-19, folosit cu succes și în România! După Institutul „Matei Balș”, acum urmează Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Tratamentul cu anticorpi pe care l-a urmat și președintele american Donald Trump, când a fost infectat cu Covid-19, este folosit cu succes și în România. După ce a fost testat la Institutul „Matei Balș, în luna octombrie, acum a ajuns și la Iași, unde trei pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase din acest oraș au beneficiat de tratamentul care se află, deocamdată, în studiu clinic.

Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de Regeneron. Este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice. Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declarțiile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit”, a declarat la Antena 3, Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Streinu Cercel: ”Cocktailul lui Trump” dă rezultate foarte bune la ”Matei Balș”!

În luna octombrie, cocktailul cu anticorpi folosit în tratamentul lui Donald Trump dădea rezultate foarte bune pe pacienții de la ”Matei Balș”. Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.

Prof. dr. Streinu Cercel a declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că “acest cocktail se folosește deja pe pacienți, iar rezultatele sunt foarte bune. Aceste rezultate vor fi raportate la final către FDA pentru a fi interpretate si dacă sunt semnificative statistic, vor fi luate în considerare. Până acum, avem un rezultat foarte bun”

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani