Câți români vor fi vaccinați anti-COVID până la primăvară? Răspunsul lui Vlad Voiculescu

Câți români vor fi vaccinați anti-COVID până la primăvară? Răspunsul lui Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu / Mediafax Foto
Publicat: 08/01/2021, 22:30
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a explicat, vineri, în cadrul unei eveniment organizat online de Colegiul Medicilor România, că vaccinarea împotriva COVID-19 este sigură, eficientă şi singura şansă pentru a reveni la normalitate. Totodată, el a a adăugat că, în conformitate cu estimările, la începutul lunii aprilie vor fi vaccinaţi undeva la 1,3 milioane de români.

1,3 milioane de românii, vaccinați până la primăvară

Pentru a fi sinceri până la capăt, trebuie să spunem că avem un stoc limitat de vaccinuri. În momentul acesta, avem un stoc limitat de vaccinuri şi numărul de persoane noi care se va putea vaccina va scădea, pentru că va trebui să îi vaccinăm cu doza a doua şi pe cei din etapa unu, a explicat ministrul Sănătăţii, vineri, într-o conferință online.

Potrivit ministrului Voiculescu, platforma de programare pentru etapa a doua de vaccinare va fi îmbunătățită şi mult mai uşor de folosit. Un rol important în acest proces îl vor avea medicii de familie.

Avem câteva lucruri la care lucrăm împreună cu Ministerul de Interne, Ministerul Apărării. Vom avea un call center cu număr unic. Vom avea o platformă de programare pentru etapa a doua care va fi mult îmbunătăţită şi mult mai uşor de folosit. Ne bazăm pe medicii de familie ca unii dintre pilonii de bază în acest proces, a explicat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: „Construim o echipă pentru combaterea dezinformării.”

Totodată, ministrul Vlad Voiculescu a spus că va construi o echipă pentru combaterea dezinformării.

Războiul îl vom câştiga doar prin vaccinare. Cred că asta este destul de clar pentru toată lumea încă de la începuturile acestei pandemii şi devine din ce în ce mai clar odată cu noile provocări pe care le vedem în fiecare zi. (…) Pentru a reveni la normal, vaccinul este singura noastră soluţie. (…) Construim o echipă pentru combaterea dezinformării. Vom răspunde în timp real la orice informaţii false şi vom difuza informaţii clare şi simple care arată adevărul şi adevărul este că vaccinarea este, cum spuneam, sigură şi eficientă şi singura noastră şansă pentru a reveni la normalitate”, a afirmat Voiculescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase