Ce a răspuns dr. Beatrice Mahler după ce a fost întrebată dacă persoanele vaccinate anti-COVID mai pot transmite virusul. “Deocamdată…”

Ce a răspuns dr. Beatrice Mahler după ce a fost întrebată dacă persoanele vaccinate anti-COVID mai pot transmite virusul. “Deocamdată...”
Publicat: 18/01/2021, 09:21
Actualizat: 18/01/2021, 09:22

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, a declarat că, pentru moment, nu se poate preciza cu exactitate dacă persoanele vaccinate anti-COVID mai pot transmite virusul. Medicul speră, totuși, că în acest an vom primi răspunsurile dorite.

Beatrice Mahler atrage atenția că nivelul de transmite a COVID-19 în comunitate este, în continuare, ridicat, motiv pentru care recomandă, în continuare, portul măștii de protecție.

Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat și există o fereastră de timp pentru care nu există timp în spate, fereastră de timp de la care virusul intră în corp și momentul la care imunitatea noastră reușește să răspundă. Nu se știe dacă în acea fereastră virusul nu reușește să se multiplice, astfel încât persoanele care conrtactează virusul să fie o sursă de infectare. Până avem răspuns la această întrebare e bine să purtăm mască. Sunt convinsă că în acest an vom primi multe răspunsuri în privința imunității care răspund și acționează la agresiunea virală, în contact cu un nou virus. Sunt cercetări în desfășurare și acest lucru va fi util pentru modul în care va trebui să ne organizăm viața în viitor”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Medicul Adrian Steinu-Cercel: “Masca va fi obligatorie până în 2022!”

La rândul lui, medicul Adrian Streinu-Cercel a subliniat, după ce s-a vaccinat anti-COVID, cât de important este portul măștii de protecție, chiar și după administrarea serului.

Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luam virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”, a declarat cunoscutul medic.

204.185 persoane vaccinate anti-COVID de la începutul campaniei

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 17 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

  1. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 8.095 persoane vaccinate, din care 875 persoane vaccinate cu rapel;
  2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 204.185 persoane vaccinate, din care 875 persoane vaccinate cu rapel;
  3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 52 reacții comune și minore, din care:

9 reacții de tip local;

43 reacții generale.

  1. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 764 reacții comune și minore, din care:

288 reacții de tip local cu durere la locul injectării;

476 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini cutremurătoare cu Elena Cârstea, la 8 luni după ce a suferit un AVC. Ce...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
VIDEO Momentul în care autocarul cu zeci de oameni cade de pe podul din Veneția...
Femeia care a crezut că e gravidă! Medicii, șocați de ce au descoperit la ecografie
Plăţile cash vor fi plafonate la 2.500 de lei. 80% dintre tranzacţiile din România sunt...
Tabelul prețurilor RCA în 2023. Care e cea mai ieftină asigurare pentru mașină
Mesajul emoționant al fiicei lui Valentin Illes, după moartea fulgerătoare a tatălui ei: ”O să...
O nouă materie în școlile din România? Anunț important pentru elevi
Trecătorii au scos telefonul și au început să filmeze! Trei tinere din Iași nu au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Această pensionară de 71 de ani s-a măritat cu un puști de doar 17 ani....
Cum nășteau femeile din Germania anilor 1900! Metoda FĂRĂ DURERE și fără...
Gabriela Firea l-a părăsit: Bea foarte mult și mă bătea
DJ Lalla, jefuită după ce a murit. Ce spune acum hoțul
Care e secretul genelor impresionante ale Corneliei Dansatoarea. Cum reușește să le facă atât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mami, în patul meu doarme un BAU-BAU! Mama: Fiule, ai 40 de...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...