China raportează primul caz de COVID-19 declanșat de noua tulpină care se răspândește în Marea Britanie

China raportează primul caz de COVID-19 declanșat de noua tulpină care se răspândește în Marea Britanie
Peste 1.000 de cazuri de coronavirus, la doar 4.438 de teste făcute! Număr mare de pacienți la ATI / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 31/12/2020, 16:39
Actualizat: 31/12/2020, 17:14

Cazul a fost depistat la o tânără în vârstă de 23 de ani care se întorcea în China din Marea Britanie. A fost testată la Shanghai pe 14 decembrie. Noua variantă a COVID-19 a fost descoperită pentru prima dată în Marea Britanie.

China a detectat primul caz al noii variante de coronavirus care se răspândește rapid în Marea Britanie.

Tulpina a fost identificată la o tânără de 23 de ani care se întorcea în China din Marea Britanie, potrivit unei publicații condusă de Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). Studenta a fost testată la Shanghai pe 14 decembrie, conform celei mai recente ediții a China CDC Weekly.

Tulpina COVID-19 care se răspândește în Marea Britanie a ajuns în China!

Experții în sănătate au efectuat apoi o secvențiere genetică a probelor sale de test pe 24 decembrie „din cauza istoricului de călătorie din Marea Britanie și a anomaliilor rezultatelor testului de acid nucleic”.

Testele au confirmat apoi că tulpina a fost aceeași care se răspândește în Marea Britanie.

Din cauza faptului că a prezentat simptome ușoare, tânăra a fost internată în spital, au anunțat oficialii din domeniul sănătății.

Pe 12 decembrie, rezultatul testului de COVID-19 au fost negative, cu două zile înainte de zborul său către China, se arată în raport. Pacienta a mers la alergat într-un parc fără a purta o mască, în timp ce se afla în Marea Britanie. De asemenea, a precizat că și-a scos masca pentru a mânca și a bea în timp ce așteapta să urce în avion.

„Au fost implementate mai multe măsuri de control în acest caz. Pacientul a fost transferat la instituția medicală desemnată pentru izolare și tratament. Datorită managementului în buclă închisă la sosirea pasagerului pe aeroport, a fost inițiată o anchetă”, se mai arată în raport.

Cazul „reprezintă o mare amenințare potențială pentru prevenirea și controlul COVID-19 în China”, se arată în publicație.

În urma descoperirii noii tulpini, multe țări au impus restricții asupra călătoriilor către și dinspre Marea Britanie. Pe 24 decembrie, China a anunțat că va suspenda zborurile directe către și dinspre Marea Britanie pe termen nelimitat.

„După o amplă analiză, China a decis să preia exemplul altor țări și să suspende zborurile către și dinspre Marea Britanie. China va monitoriza îndeaproape evoluțiile relevante și va ajusta dinamic măsurile de control în funcție de situație”, a declarat Wang Wenbin, un purtător de cuvânt al ministerului de externe.