CNCD declanșează o investigație în legătură cu situația din Valea Gurghiului, unde medicii refuză să vaccineze anti-COVID populația (EXCLUSIV)

Redactor:
Răzvan Scarlat
CNCD declanșează o investigație în legătură cu situația din Valea Gurghiului, unde medicii refuză să vaccineze anti-COVID populația (EXCLUSIV)
Cristian Jura declanșează o investigație în legătura cu situația din Valea Gurghiului, unde medicii refuză să vaccineze anti-COVID populația (EXCLUSIV)

Cristian Jura, secretar de stat la CNCD, declanșează o investigație în legătură cu situația din Valea Gurghiului, unde medicii refuză să vaccineze anti-COVID populația.

Potrivit informațiilor, din cei nouă medici de familie de pe Valea Gurghiului, doar unul a acceptat să participe la campania de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19, la singurul punct de imunizare din mediul rural din judeţul Mureş, care funcţionează în comuna Gurghiu.

Laurenţiu Boar, primarul din Valea Gurghiului, s-a arătat încântat că s-a putut deschide acest centru de vaccinare, însă nu îşi poate explica de unde vine reticenţa medicilor. Amenajarea punctului de imunizare a costat în jur de 15.000 – 20.000 de lei.

Situația nu l-a lăsat indiferent pe Cristian Jura care, potrivit surselor GÂNDUL.RO, va declanșa o investigație pentru a afla de ce medicii refuză să vaccineze populația în centrul de vaccinare ridicat în Valea Gurghiului.

Cristian Jura vrea să afle, totodată, dacă medicii pot opta să vaccineze sau nu. De precizat că respectivul punct de imunizare este asaltat de cetățenii din Târgu Mureș și Reghin, care au găsit locuri disponibile doar în Valea Gurghiului.

Laurențiu Boar, primar din Valea Gurghiului: “Mă așteptam să se înscrie și alți medici, sunt foarte dezamăgit!”

Valea Gurghiului cuprinde patru comune cu 15.000 de locuitori. Când mi s-a propus de către Direcţia de Sănătate Publică am fost de acord să mă implic în deschiderea acestui centru de vaccinare în Căminul cultural. Până acum percepţia cetăţenilor este una foarte bună, dar, din păcate, nu s-au înscris prea mulţi din comună. În primul rând, m-am gândit la oamenii din comună şi la cetăţenii de pe Vale. Fiind oameni în vârstă majoritatea, care nu au cunoştinţe într-ale internetului, din acest motiv înscrierile au fost destul de puţine, deşi se puteau face şi prin medicii de familie.

În schimb, s-au înscris mulţi din oraşe, fiindcă aplicaţia îţi dă voie să te înscrii oriunde. Cel mai bine era ca la fiecare centru să fie arondat un anumit număr de locuitori sau o zonă. Aici deja există înscrieri până în data de 4 februarie, dar majoritatea sunt de la oraşe – Târgu Mureş şi Reghin. Problema este personalul, un singur medic s-a arătat dispus să participe, un medic de familie din comuna Gurghiu. Mă aşteptam să se înscrie şi alţi medici de pe Valea Gurghiului pentru că fiecare are un număr de pacienţi, mai mare sau mai mic. Ar fi în jur de 9 medici şi sunt foarte dezamăgit pentru că nu s-au înscris”, a declarat, vineri, primarul din Gurghiu, Laurenţiu Boar.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
FOTO. Bianca Drăgușanu, goală în cadă! Imagini interzise cu fosta soție a lui Alex Bodi...
SE ÎNCHID DIN NOU școlile pe 8 martie? Anunțul făcut de ministrului Educației pentru toți...
Ce crede Angela Merkel despre Simona Halep! Dezvăluiri fabuloase: cum o alintă pe româncă
Uluitor. Câți bani poate câștiga lunar Patriarhul Daniel
Obiceiul care îi poate costa pe români 20.000 de lei. Legea a intrat în vigoare...
Euro ajunge la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
China face obligatorii testele anale pentru COVID-19 pentru toți turiștii care sosesc în țară
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
Doamne, cât de mult a slăbit! Fostul soț sigur regretă acum divorțul! Îi reproșase că...
Cum se întreţineau RELAŢII sexuale în urmă cu 4.000 de ani. Poziţiile care făceau ravagii
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
S-a dat lege. Te poți trezi în orice clipă cu mașina ridicată. La ce să...
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Ora de vară în 2021. Când dăm ceasurile înainte
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide