Cocktailul de anticorpi monoclonali sintetici, promis spitalelor din România, blocat de birocrații din Ministerul Sănătății! L-a pus pe picioare pe Donald Trump!

Cocktailul de anticorpi monoclonali sintetici, promis spitalelor din România, blocat de birocrații din Ministerul Sănătății! L-a pus pe picioare pe Donald Trump!
Mărturia unui pacient cu COVID: „Trebuie să stai afară cât durează tot triajul acesta” / Sursa FOTO: mpinteractiv.ro
Publicat: 06/10/2020, 16:41

Deși promis și spitalelor din România, cocktailul de anticorpi monoclonali sintetici, care l-a pus pe picioare pe Donald Trump, rămâne blocat în birocrația Ministerului Sănătății. Așadar, tratamentul pentru coronavirus pe care l-a luat președintele Americii există şi în România, dar nu poate fi folosit.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balş din Capitală, susține că cocktailul de anticorpi monoclonali sintetici pe care l-a luat preşedintele Trump există şi la București, dar medicii nu pot începe studiile clinice pe pacienţi pentru că nu au încă aprobările necesare de la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Tratamentul există, lipsesc aprobările

Între timp, mor oameni din cauza bolii Covid, fără să aibă şansa să primească acest remediu! „Cu siguranţă că tratamentul de studiu există, trebuie să fie doar aprobările. În mod clar, chiar poate fi folosit şi exemplul vine din America. Exemplul nu se referă doar la preşedintele Trump, ei au studii în desfăşurare. (…)  Mai ales într-o situaţie grea de pandemie ar trebui să se mişte lucrurile nu repede, ci foarte repede”, a spus Adrian Marinescu.

Şi asta se întâmplă în condiţile în care acest tratament ar putea fi în curând cel mai eficient în lupta cu boala Covid, iar celelalte medicamente pe care le folosesc medicii, precum Remdesivirul, sunt deja pe terminate în spitale.

Acest cocktail, aceşti doi anticorpi monoclonali reprezintă chiar un tratament etiologic, care rezolvă cauza. Foarte important, celelalte terapii ajută prin diferite mecanisme pentru fiecare în parte, dar aici e etiologic. E adevărat că este foarte scump, dar în situaţia în care am reuşi să-l avem aprobat, probabil mai ales în formele medii şi severe ar putea să fie un remediu mai mult decât eficient”, a mai adăgat medicul Adrian Marinescu.

Între timp, în România creşte alarmant numărul deceselor din cauza Covid-19. În ultimele 24 de ore au murit 73 de oameni, cel mai mare număr înregistrat până acum.