Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

CORONAVIRUS în România | DateLaZi, platforma online care te informează despre criza provocată de COVID-19 în țară: 3% din persoanele infectate, minori

CORONAVIRUS în România | DateLaZi, platforma online care te informează despre criza provocată de COVID-19 în țară: 3% din persoanele infectate, minori
3% din persoanele infectate, minori

Grupul de Comnicare Strategică anunță lansarea unei noi platforme online unde sunt prezentate informațiile oficiale referitoare la situația în desfășurare determinată de răspândirea infecției cu coronavirus (COVID-19). 

Astăzi, 26 martie, Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și organizația neguvernamentală Code for Romania, a lansat o nouă platformă online din ecosistemul de combatere a efectelor COVID-19, DateLaZi (datelazi.ro), componentă a proiectului stirioficiale.ro.

Informațiile publicate pe datelazi.ro reprezintă o sursă oficială de informare pentru public și reprezentanții media și face referire la situația în desfășurare determinată de răspândirea infecției cu coronavirus (COVID-19).

Datelazi.ro prezintă infografii actualizate periodic pe baza datelor furnizate de autoritățile competente. Acest proiect este realizat pro-bono de Code for Romania în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

După cum se poate obseva în grafice, la momentul transmiterii acestei știri, persoanele confirmate cu virusul sunt:

  • 53% femei
  • 43% bărbați
  • 3% copii și adolescenți (minori)

De asemenea, vârsta medie a persoanelor infectate cu  SARS-COV-2 este de 43 de ani, iar 14 persoane au vârsta de până în 10 ani.

Informații oficiale 26 martie 2020 – ora 9:30 / Sursa datelazi.ro
Inchide