CORONAVIRUS. Tratament pentru Covid-19. Combinația care distruge virusul!

CORONAVIRUS. Tratament pentru Covid-19. Combinația care distruge virusul!
Sursa FOTO: https://media.defense.gov
Publicat: 13/05/2020, 22:07

Publicația The Wall Street Journal scrie că medicamentul antiviral Remdesivir este testat în combinaţie cu alte tratamente pentru a se stabili dacă poate fi crescută eficienţa împotriva Covid-19. Cercetătorii caută să obțină un cocktail mai puternic de combatere a coronavirusului. Perspectivele în materie de eficienţă şi limitările Remdesivir, primul medicament care a demonstrat că are capacitatea de a ajuta la combaterea Covid-19, au condus la iniţierea eforturilor pentru a se vedea dacă poate funcţiona mai bine în combinaţii cu alte tratamente şi pentru a crea metode noi, mai uşoare, de administrare.

Şase teste clinice aflate în curs specifică verificarea eficienţei Remdesivir în combinaţie cu alte medicamente, potrivit institutului Informa Pharma Intelligence. Alte cinci teste se referă la medicamente care pot fi acordate în combinaţie cu tratamentul standard al spitalelor, care în tot mai multe cazuri este Remdesivir. De asemenea, Gilead examinează noi formule de Remdesivir, astfel încât persoanele bolnave să îl poată lua în afara spitalelor.

Remdesivir, conceput iniţial ca tratament anti-Ebola, a dovedit eficienţă şi contra Covid-19. Autorităţile de reglementare din SUA au autorizat medicamentul în procedură de urgenţă ca tratament anticoronavirus pe 1 mai, după ce eficienţa a fost demonstrată într-un test clinic.

Poziția controversatului doctor Anthony Fauci

Însă medicamentul nu este o soluţie cu eficienţă garantată automat. Cel puţin până în prezent, Remdesivir s-a dovedit a avea o eficienţă modestă în tratarea pacienţilor în stare gravă.

Utilizarea standard a Remdesivir ca tratament anti-Covid-19 `poate induce în eroare, întrucât sugerează că este o terapie foarte, foarte bună; dar nu este! Este tratamentul standard deoarece este mai bun decât nimic”, afirmă Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

În testele clinice, Remdesivir a redus cu patru zile perioada de vindecare a persoanelor spitalizate în comparaţie cu un produs placebo. Pacienţii în stare gravă stau în medie 11 zile în spital. În plus, utilizarea medicamentului este limitată la spitale, deoarece este administrat printr-o infuzie intravenoasă.

În prezent, sunt în curs numeroase studii pentru a explora modalităţi de a face mai puternic impactul Remdesivir prin folosirea în combinaţie cu alt tratament care să limiteze reacţia exagerată a sistemului imunitar observată la unii pacienţi.

„Aceasta este situaţia ideală”

Cercetătorii vor să vadă dacă un medicament pentru artroză, spre exemplu, poate limita reacţia imunitară excesivă, în timp ce Remdesivir ar bloca replicarea coronavirusului în plămâni.

„Aceasta este situaţia ideală pentru mine, să existe combinaţii de medicamente care să îndeplinească funcţii multiple, pentru a ataca boala în mod holist”, afirmă Timothy Sheahan, profesor-asistent de Epidemiologie la Universitatea din Carolina de Nord. Cercetătorul a participat la testele de laborator privind eficienţa Remdesivir contra coronavirusului.

Cercetătorii testează Remdesivir în combinaţie cu terapia antiartroză Baricitinim, a firmei Eli Lilly & Co, comercializată sub numele Olumiant.

Un alt studiu verifică eficienţa Remdesivir în combinaţie cu medicamentul antiartroză Actemra, al diviziei Genentech din cadrul Roche Holding.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului