COVID-19. Gabriea Firea a anunțat că începe marea testare care va avea loc pe Arena Națională

Redactor:
Gandul
COVID-19. Gabriea Firea a anunțat că începe marea testare care va avea loc pe Arena Națională
Foto: Gabriela Firea Facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că va începe un proiect de testare a anticorpilor pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, pentru a se stabili dacă au fost infectaţi cu noul tip de coronavirus.

„Mâine voi organiza o conferinţă de presă împreună cu cei şase primari de sector în care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene”, a explicat Firea duminică.

Covid-19. Testele se vor realiza la Arena Naţională

„La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat şi vom putea, împreună cu autorităţile centrale, să luăm măsurile de relaxare mult mai potrivite pentru o comunitate care are deja o informaţie”, a mai spus Firea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă că în curând va începe testarea și într-un alt proiect, „Testăm pentru București” în care ieri, la orele prânzului erau înscrise peste 6.000 de persoane pentru a fi testate gratuit în vederea depistării infecției cu noul coronavirus.

Dorim să aflăm care sunt persoanele infectate

„În acest moment, cifra este de 6200 de bucureșteni care au fost înscriși pe platformă. Ne bucură interesul bucureștenilor și asta dovedește că împreună dorim să ne revenim la o viață normală, pe cât posibil, pe perioada unei pandemii. Dorim să aflăm care sunt persoanele infectate, dar nu au simptome, pentru că asta este specificitatea acestei boli”, a declarat Gabriela Firea.

Bilanț. 1.185 de decese în România

Încă şase persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numărul total al celor decedaţi ajungând la 1.185, informează duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Primăria Capitalei a decis la 15 mai să deschidă parcurile și grădinile publice. Primarul general a făcut un apel la cetățeni să respecte regulile de distanțare socială și de dezinfectare.

 

Inchide