COVID-19. Infectată cu noul coronavirus, deși a stat în autoizolare 21 de zile! Cum e posibil așa ceva. VIDEO

COVID-19. Infectată cu noul coronavirus, deși a stat în autoizolare 21 de zile! Cum e posibil așa ceva. VIDEO
COVID-19. Infectată cu noul coronavirus, deși a stat în autoizolare 21 de zile! Cum e posibil așa ceva. VIDEO / Sursa foto: Twitter
Publicat: 14/04/2020, 09:41
Actualizat: 14/04/2020, 10:59

Un caz absolut uluitor a uimit America. Chiar dacă nu a mai ieșit afară din casă de trei săptămâni, o femeie a fost diagnosticată pozitiv cu noul coronavirus! Cum e posibil așa ceva, s-au întrebat locuitorii din statul Carolina de Nord.

Rachel Brummert suferă de o boală autoimună și, ca să evite orice pericol, ea și soțul au decis să rămână în autoizolare la domiciliu pentru 21 de zile. Săptămâna trecută, însă, a chemat Salvarea fiindcă se simțea rău, iar testele efectuate au confirmat primele bănuieli: Rachel este infectată cu virusul Covid-19!

„Nu am fost niciodată atât de bolnavă și nu mi-a fost niciodată atât de frică. Sunt îngrozită”, a declarat ea pentru New York Post.

Americanca bănuiește că a luat virusul de la o persoană care îi livra mâncare la domiciliu. Cu toate că nu a intrat în contact cu nimeni, iar produsele îi erau lăsate la ușă, Rachel Brummert este convinsă că s-a infectat după ce a atins plasa de cumpărături fără a purta mănuși.

„Credeam că am făcut totul corect. Abia am avut vreun contact. Nici nu am atins persoana care îmi livra mâncarea”, a spus Rachel, care acum a dezvoltat multe dintre simptomele Covid-19 – febră, tuse, pierderea mirosului, oboseală, dureri de cap și dificultate la respirație.

Avertismentul Ministerului Sănătăţii din SUA

Noul coronavirus rezistă și până la trei zile pe pungile din plastic sau pe inox, iar pe cutiile de carton, 24 de ore! „Transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului”, au transmis oficialii din Departamentul Sănătății.

„După ce aducem acasă produse ambalate în/ din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, este recomandarea specialiștilor.