COVID-19 | O asistentă medicală din Huedin a fost infectată cu noul coronavirus, după ce a luat contact cu Ileana de la Vâlcele, cântăreața care a murit din cauza virusului nemilos

COVID-19 | O asistentă medicală din Huedin a fost infectată cu noul coronavirus, după ce a luat contact cu Ileana de la Vâlcele, cântăreața care a murit din cauza virusului nemilos
DSP Suceava a rămas fără kituri pentru testul Covid-19 (FOTO - ilustrativ)
Publicat: 27/03/2020, 10:41

O asistentă medicală de la Spitalul Huedin a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, după ce a luat contact cu un pacient infectat, care a murit.

La spitalul din Huedin au fost testate 9 cadre medicale care au luat contact cu Ileana de la Vâlcele, și anume 3 infirmiere, 3 asistente și 3 medici, potrivit ziarulclujean.

Dintre cadrele medicale testate, o asistentă a fost diagnosticată cu COVID-19.

Ileana de la Vâlcele, cântăreață de muzică bisericească, a fost trimisă de la spitalul din Cluj la Huedin, înainte de a se cunoaște faptul că avea COVID-19.

Înainte de a fi trimisă la Huedin nu a fost testate pentru că nu avea simptome, potrivit autorităților.

Abia după ce a ajuns la Huedin, după ce a luat contact cu mai multe cadre medicale și a început să aibă simptome a fost testată și diagnosticată cu COVID-19. La scurt timp femeia a decedat, iar cadrele medicale au fost testate și trimis eîn izolare. Dintre cele 9 cadre, o asisrentă are COVID-19

Femeia de 76 de ani depistată cu noul coronavirus, care a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, era cântăreață de muzică bisericească aparținând cultului penticostal. Ea era cunoscută sub numele de Ileana din Vâlcele.

Potrivit unui comunicat semnat de Caleb Nechifor, prezbiter în Biserica Penticostală „Betania” Cluj-Napoca, transmis joi, decesul femeii a fost confirmat atât de pastor, cât și de familia acesteia.

Ileana de la Vâlcele a murit din cauza coronavirusului

„Anunțăm cu regret că sora Ileana din Vâlcele, după o intensă suferință, ultimele zile fiind la terapie intensivă, a plecat, joi, la Domnul pe care L-a slujit o viață întreagă. Cântările ei duhovnicești, dar și pasiunea ei pentru misiune în țară și în străinătate, vor rămâne un reper pentru întreaga lume. Întotdeauna când ne întâlneam în lucrare mă întâmpina cu cuvinte de glorie și slavă la adresa lui Dumnezeu. A plecat să cânte în corul din Cer! Ne-am dat întâlnire pe marea de sticlă unde vom cânta împreună în Corul Ceresc. Decesul e confirmat atât de pastorul sorei noastre, cât și de familie”, se arată în comunicat.

Până în prezent au murit 24 de persoane în România, din cauza coronavirusului.