Cum va funcționa înscrierea pe listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

Redactor:
Daniel Matei
Cum va funcționa înscrierea pe listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță
Cum va funcționa înscrierea pe listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță, a susținut marți o conferință de presă prin care a oferit informații în legătură cu campania de imunizare.

El a explicat că începând din data de 15 martie, persoanele care doresc să se vaccineze se vor putea înscrie pe o listă de așteptare în platforma special dedicată și a descris pașii pe care fiecare persoană îi va avea de urmat pentru a se putea programa.

Cum se va putea face programarea în lista de așteptare?

Gheorghiță a explicat că lista va fi disponibilă din 15 martie în platforma de programare, iar cei care doresc vor alege un centru de vaccinare pe lista de așteptare a căruia doresc să se înscrie.

În momentul în care vor exista locuri disponibile în respectivul centru, persoana va fi notificată prin SMS și e-mail cu privire la disponibilitatea locurilor.

„După cum am spus, această listă de așteptare va fi disponibilă în platforma de programare începând din 15 martie. Modalitatea de înscriere în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până în acest moment. Fiecare persoană, în momentul în care intră și își creează un cont, va alege opțiunea de a se programa în această listă de așteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de așteptare, persoana respectivă respectând aceeași modalitate, selectând categoria din care face parte va trece în această listă de așteptare”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Ocuparea unui loc liber va trebui confirmată în 24 de ore

Valeriu Gheorghiță a atras atenția că în momentul în care persoana respectivă va fi notificată cu privire la apariția unui loc liber, aceasta va trebui ca, în cel mult 24 de ore, să confirme programarea.

„În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin SMS și e-mail și va avea la dispoziție acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea. Practic, etapa ulterioară a acestei notificări este foarte simplă, doar va salva și va confirma programarea. Ca atare, trebuie să înțelegem că după data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de așteptare. Ele vor ajunge la interfața persoanelor care sunt listate și nu mai sunt vizibile pentru celelalte persoane care intră și vor dori să găsească loc liber. Platforma este de așa natură încât va notifica în primul rând persoanele care sunt pe lista de așteptare, drept pentru care ne așteptăm ca aceste locuri să fie ocupate în mod deosebit din lista de așteptare. Din acest punct de vedere, practic după 15 martie noi ne dorim și vom încuraja programarea prin această listă de așteptare”, a explicat șeful CNCAV.

 

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Larisa Iordache, probleme de sănătate! Infecţie la nivelul rinichilor în timpul calificării la Jocurile Olimpice...
Aplicația utilizată de autorități pentru a accesa telefoanele infractorilor a fost spartă. Motivul e cu...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Ofertele eMAG care vin la fix înainte de Paște: catalogul cu cele mai bune reduceri...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide