Valeriu Gheorghiță: Fiecare persoană se va putea înscrie pentru vaccinul împotriva Covid după 15 martie

Valeriu Gheorghiță: Fiecare persoană se va putea înscrie pentru vaccinul împotriva Covid după 15 martie
Sursa foto: GOV.RO
Publicat: 28/02/2021, 21:47
Actualizat: 06/04/2021, 14:33

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, duminică după-amiaza, că lista de aşteptare pe platforma de programare pentru vaccinare va fi disponibilă din 15 martie. Acesta a precizat ca fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare și „va putea vizualiza câte persoane se află în față”.

Fiecare persoană se va putea înscrie pentru vaccinul împotriva Covid după 15 martie

„Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Într-adevăr, prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate. De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre. Dacă operaţionalizam lista de aşteptare mai devreme de a pune în activitate aceste centre de vaccinare, reduceam foarte mult din opţiunile pentru care o persoană ar fi putut să dorească să opteze. Or, din acest punct de vedere, cred că din 15 martie această listă va fi disponibilă şi fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa înscriindu-se pe această listă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, duminică, la Digi 24

Acesta a mai spus că etapa a treia a strategiei de vaccinare ar putea debuta în aprilie.

„În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie şi, acest lucru este important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea efectivă cred că va debuta în aprilie, aşa cum am anunţat”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat că de luni, 1 martie, vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi şi vor fi zile în care se va depăşi cifra de 40.000 de persoane imunizate. El a adăugat că scăderea persoanelor vaccinate în ultimele zile a fost cauzată de numărul limitat de doze pe care l-a avut România.

Campania națională de vaccinare anti-COVID-19 a debutat în decembrie 2020, iar de atunci au fost administrate peste 1,53 milioane de doze de ser, la 915.761 de persoane.

Potrivit autorităților, luni, va sosi în România o nouă tranșă din vaccinul Pfizer-BioNTech, constând în 214.110 doze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase