DSP București anunță noi reguli privind testarea COVID la domiciliu în Capitală

DSP București anunță noi reguli privind testarea COVID la domiciliu în Capitală
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 02/11/2021, 11:28

Începând de marți, 2 noiembrie, bucureștenii care au simptome specifice COVID-19 se pot programa pentru testare la numărul de call center al DSP București, dar și online.

Decizia a fost luată după ce, în ultimele săptămâni, Ambulanța București a făcut cu greu față numărului mare de solicitări, ca urmare a numărului foarte mare de cazuri înregistrate în Capitală, potrivit Digi24.

Astfel, DSP București pune la dispoziția locuitorilor Capitalei două metode alternative de programare pentru testarea la domiciliu, pe lângă apelul la 112.

Prima variantă este programarea prin call center-ul DSP la numărul 021/9462, iar a doua variantă este online pe baza unui formular pus la dispoziție pe site-ul DSP București la adresa dspb.ro/formular-programare-test-covid-19.

Cine poate solicita testarea la DSP București

Direcția de Sănătate Publică informează că regula potrivit căreia doar persoanele care prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 pot solicita testarea la domiciliu rămâne valabilă.

Testările se fac cu ajutorul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, cu personal special desemnat pentru realizarea acestor teste.

Testele, care sunt fie rapide, fie PCR sunt gratuite pentru cei care au simptomatologie specifică COVID-19.

Pe durata ultimelor săptămâni, în București solicitările au fost numeroase, și nu doar o dată cei care prezentau simptome și sunau la 112 să fie testați la domiciliu așteptau și câteva zile până când un echipaj de ambulanță reușea să ajungă la solicitare, mai informează sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase