Epidemiologii recomandă purtarea ochelarilor, ca măsură de protecție împotriva coronavirusului. Explicațiile lui Anthony Fauci

Redactor:
Ana Matei
Epidemiologii recomandă purtarea ochelarilor, ca măsură de protecție împotriva coronavirusului. Explicațiile lui Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef de la Casa Albă, a recomandat populaţiei să poarte ochelari de protecţie sau viziere pentru faţă ca o măsură suplimentară împotriva contractării noului coronavirus

Medicii susțin că purtarea ochelarilor poate ajuta la protecția împotriva coronaviruslui. Dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef de la Casa Albă, a recomandat populaţiei să poarte ochelari de protecţie sau viziere pentru faţă ca o măsură suplimentară împotriva contractării noului coronavirus.

„Dacă aveţi ochelari de protecţie sau o vizieră pentru ochi, ar trebui să le utilizaţi”, a spus Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA.

Întrebat dacă protecţia ochilor va deveni o recomandare formală la un moment dat, el a spus că s-ar putea ca acest lucru să se întâmple, dacă se dorește o protecţie perfectă a suprafeţelor mucoasei.

Anthony Fauci, membru al grupului de lucru pentru pandemie de la Casa Albă şi director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a explicat motivul pentru această măsură.

„Dacă doriţi cu adevărat să fiţi complet protejaţi, purtați ochelari sau viziere”

„Aveţi mucoasă în nas, mucoasă în gură, dar aveţi şi mucoasă în ochi. Teoretic, ar trebui să protejaţi toate suprafeţele mucoasei. Aşadar, dacă aveţi ochelari sau vizieră, ar trebui utilizate”, a spus acesta.

Anthony Fauci a adăugat că în timp ce ochelarii şi vizierele pentru ochi sau faţă „nu sunt recomandate în general” în acest moment, „dacă doriţi cu adevărat să fiţi complet protejaţi, probabil că ar trebui să le utilizaţi dacă puteţi.”

Ochii, o zonă vulnerabilă a corpului în fața coronavirusului

Purtarea ochelarilor este o măsură susținută și de medicul oftalmolog Monica Pop care spune că ochii reprezintă o zonă vulnerabilă a corpului, în fața coronavirusului.

Recomand tuturor să poarte ochelari pe stradă, să poarte ochelari, cei care au ochelari să poarte ochelarii lor cu dioptriile lor neapărat, iar cei care nu au să cumpere ochelari cu celuloidul acela fără dioptrii sau ochelari de soare. Pentru asta poartă ochelari de protecţie medicii care îngrijesc pacienţi de genul acesta, sau pacienţii în general”, a declarant medicul Monica Pop în luna aprilie.

Inchide