Eric Clapton spune că persoanele care s-au vaccinat anti-COVID sunt victime ale „hipnozei de formare în masă”

Eric Clapton spune că persoanele care s-au vaccinat anti-COVID sunt victime ale „hipnozei de formare în masă”
Publicat: 24/01/2022, 17:39
Actualizat: 24/01/2022, 17:42

Eric Clapton (76 de ani) spune că persoanele care au primit vaccinul împotriva Covid-19 sunt victime ale „hipnozei de formare în masă”. 

Anul trecut, legendarul chitarist britanic a susținut că a avut „o reacție dezastruoasă” după ce s-a imunizat în februarie cu serul produs de AstraZeneca.

Într-un interviu acordat pe canalul de YouTube intitulat The Real Music, el a spus că mesajele subliminale ascunse în reclame i-au determinat pe oameni să se vaccineze.

Psihoza de formare în masă, care ar fi o încercare prin care grupuri de oameni sunt manipulați, a fost larg discreditată de oamenii de știință.

Acesta a declarat că a încetat să mai se mai uite la știri, iar asta din cauza „orientării doar către respectarea ordinelor și ascultare”, ceea ce l-a ajutat la motivarea muzicală.

În 2021, cântărețul a criticat „propaganda” privind siguranța vaccinurilor împotriva COVID-19, susținând că a avut „o reacție dezastruoasă” după ce s-a imunizat cu serul produs de AstraZeneca.

Acesta spune că reacția adversă pe care a avut-o după administrarea vaccinului a fost atât de puternică încât i-a fost teamă că nu va mai putea cânta niciodată, după ce mâinile și picioarele i-au devenit „inutile”, potrivit Daily Mail.

„Am făcut prima doză din vaccinul AstraZeneca și imediat am avut reacții severe care au durat zece zile”, se arată într-un mesaj al lui Clapton adresat producătorului său.

Eric Clapton: Am avut încredere în propaganda care a spus că vaccinul e sigur

Artistul spune că și-a revenit „în cele din urmă”, dar că a avut reacții ulterioare „dezastruoase” după cea de-a doua doză de vaccin.

„Mâinile și picioarele mele erau fie înghețate, amorțite sau îmi ardeau. Și cam inutile timp de două săptămâni, mă temeam că nu voi mai cânta niciodată. Nu ar fi trebuit să mă apropii niciodată de ac. Dar propaganda a spus că vaccinul este sigur pentru toată lumea”, a adăugat Clapton.

Muzicianul, care suferă de emfizem, a încheiat mesajul adresat lui Robin Monotti Graziadei spunând: „Am fost un rebel toată viața, împotriva tiraniei și autorității arogante, exact ceea ce avem azi”.