EXCLUSIV. De ce și tinerii fără alte afecțiuni se pot îmbolnăvi grav sau pot muri din cauza COVID-19? Explicațiile unui specialist

Redactor:
Ina Stoica
EXCLUSIV. De ce și tinerii fără alte afecțiuni se pot îmbolnăvi grav sau pot muri din cauza COVID-19? Explicațiile unui specialist
De ce mor tinerii de COVID-19? Medic: „Avem pacienți vârstnici care au depășit mai ușor terapia intensivă decât cei tineri” (EXCLUSIV)

Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a explicat pentru GÂNDUL.RO de ce foarte mulți tineri infectați cu COVID-19, fără alte comorbidități, ajung în secțiile de Terapie Intensivă și în unele cazuri survine chiar decesul. Specialistul spune că o explicație ar fi că pacienții stau foarte mult timp acasă fără tratament și ajung la ATI cu forme severe ale bolii.

De ce mor tinerii infectați cu COVID-19

Sunt tineri care aparent fără comorbidități intră în terapie intensivă și decedează. Am avut șapte sau opt cazuri, persoane cu vârsta de 22 de ani, 30 de ani, 37 de ani, care au stat în terapie intensivă și au făcut rapid forme severe fără nicio explicație fiziopatologică, și au decedat. Spre exemplu, avem cazul unei persoane de 42 de ani care a stat foarte mult timp acasă și a venit cu plămânii afectați în proporție de 80% și astăzi a intrat la ATI”, explică Cristian Oancea, medic primar pneumolog.

Mai mult, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara spune că unii pacienți vârstnici au depășit mai ușor terapia intensivă decât cei tineri.

Avem pacienți de terapie intensivă care au depășit ușor terapia intensivă și avem pacienți vârstnici care au depășit mai ușor terapia intensivă decât cei tineri. Sunt unii pacienți care aparent nu au nicio comorbiditate și prezintă doar factori de risc, cum ar fi obezitatea, dar nu un grad crescut, și există cazuri de pacienți care stau acasă până dezvoltă forme severe de boală și vin la spital într-o formă care necesită 14-16 ore de terapie intentivă”, atrage atenția medicul Cristian Oancea.

„Totodată, am avut cazuri de pacienți tineri care au decedat, am avut cazuri de pacienți fără nicio comorbiditate care au decedat și cazuri de pacienți cu diabet, obezitate care au decedat”, mai spune medicul.

În privinţa Covid-19, Organizaţia Mondială a Sănătății defineşte tinerii drept persoane între 18 şi 50 de ani

OMS: „Tinerii nu sunt invincibili în fața COVID-19”

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că nu numai bătrânii și persoanele cu comorbidități sunt vulnerabile în fața noului coronavirus. Cazurile recent studiate arată că pot exista infecții severe la toate categoriile de vârstă.

Tinerii nu sunt invincibili. Acest virus care produce COVID-19 poate provoca infecții și o formă gravă a bolii la oameni din toate categoriile de vârstă. Ceea ce ştim din datele culese din mai multe ţări, printre care China, Statele Unite, Italia, Iran, Coreea de Sud şi Japonia, este că acest virus poate provoca o boală ușoară, poate provoca o formă moderată – în cazul oamenilor care fac pneumonie, dar nu au nevoie de oxigenare suplimentară, dar poate provoca și boala severă, critică și care îi poate ucide pe unii oameni. În cazul copiilor, rapoartele pe care le-am primit din mai multe state arată că majoritatea copiilor care sunt infectați fac o formă ușoară a bolii. Avem, însă, şi rapoarte care descriu o infecţie severă și în rândul copiilor”, a declarat Maria Van Kerkhove, expert OMS, potrivit The Guardian.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 75 de decese COVID-19

Trei dintre ele au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 de ani, alte trei la categoria 40-49 de ani, iar 8  la categoria 50-59 de ani.

Pe lângă un record al numărului de decese COVID-19, România a mai înregistrat vineri un record nedorit în lupta cu coronavirusul. Nu mai puţin de 726 de pacienţi sunt internaţi în stare gravă la ATI.

 

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide