• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

EXPERȚI: În Spania, epidemia se răspândeşte mai repede şi la scară mai largă decât în Italia

EXPERȚI: În Spania, epidemia se răspândeşte mai repede şi la scară mai largă decât în Italia

Creşterea deceselor provocate de coronavirus în Spania, este mai mare decât a fost în China şi Italia. Experţii susţin că acesta este abia începutul, iar impactul epidemiei va fi tot mai mare. Spre deosebire de Italia, cazurile din Spania sunt răspândite în mai multe regiuni, citează Mediafax.

Amplitudinea pe care pandemia coronavirus o are în Italia, ne-ar putea face să credem că nicio țară nu ar putea ajunge la un asemenea bilanț al morților.

Experţii, însă, spun că pandemia ar putea să aibă urmări mai grave în Spania. Aici cazurile au explodat în doar câteva zile, iar ţara a ajuns la peste 3400 de morţi.

Bilanţul negru s-a dublat, de la o mie la peste două mii, în doar trei zile, lucru care nu s-a întâmplat nici în China, nici în Italia.

Specialiștii susţin că situaţia din Spania este provocată de greşeala autorităţilor de a permite circulaţia oamenilor în zilele de dinaintea declarării carantinei.

În plus, specialiştii susţin că Spania a importat un număr mare de cazuri din Italia, care au dus la răspândirea comunitară în multe regiuni.

Sursă Foto: Mediafax Foto

Inchide