OMS, cu mănuși în relația cu China. Anunț pe placul Beijingului: „Nu căutăm vinovați”

OMS, cu mănuși în relația cu China. Anunț pe placul Beijingului: „Nu căutăm vinovați”
Cum se împart funcțiile în Coaliție. Orban, anunț despre nominalizarea prefecților - VIDEO / Sursa FOTO: pixnio.com
Publicat: 12/01/2021, 08:58

Organizaţia Mondială a Sănătăţii are grijă să se poarte cu mănuși în relația cu China și să nu supere autoritățile de la Beijing. În acest sens, OMS s-a grăbit să dea asigurări că inspectorii trimiși să investigheze originile pandemiei Covid-19, aşteptați să sosească în China în această săptămână, nu vor căuta vinovați, ci răspunsuri, nu vor lansa acuze!

„Este vorba despre a înţelege originile pandemiei, nu de a găsi un responsabil”, a precizat directorul OMS pentru situaţii de urgenţă sanitară, Michael Ryan.

OMS nu supără China. „Căutăm răspunsuri”

„Este vorba despre găsirea răspunsurilor ştiinţifice la confruntarea dintre om şi animal. Este o necesitate absolută. Căutăm răspunsuri, nu vinovaţi sau acuzaţi”, a argumentat oficialul OMS.

Vizita experţilor OMS este extrem de sensibilă pentru regimul chinez, dornic să evite orice responsabilitate privind pandemia Covid-19, care a făcut peste 1.9 milioane de victime în întreaga lume. Misiunea este alcătuită din zece oameni de ştiinţă (din Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia), recunoscuţi în diferitele lor domenii de expertiză. Aceştia urmează să se deplaseze în Wuhan, primul oraş din lume în care s-a instituit carantina pe 23 ianuarie 2020.

Într-o declaraţie de presă, ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat că vizita experţilor va debuta joi, 14 ianuarie, la o săptămână după amânarea deplasării, prevăzută să înceapă miercurea trecută. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, se declarase „foarte dezamăgit” de această amânare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase