Filmul care a spulberat audiența. Contagion spune povestea epidemiei de coronavirus

Filmul care a spulberat audiența. Contagion spune povestea epidemiei de coronavirus
Publicat: 10/03/2020, 12:00

Pelicula Contagion spune povestea unei lumi cucerite de o pandemie periculoasă. Filmul regizat de Soderberg este singura producție cinematografică în care se prezintă cât mai realistic apariţia şi extinderea acestui coronavirus.

De câteva săptămâni, Contagion este din nou la mare căutare, după ce epidemia Covid-19 a făcut mii de victime. În ianuarie și februarie, Contagion a fost în topul descărcărilor de pe aplicaţia iTunes, alături de producţiile „Joker” și „Regele asfaltului”; în 2019 era abia pe locul 270 în clasamentul celor mai vizionate filme!

Distribuția Contagion e una de cinci stele, cu mari actori în rolurile principale – Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, sau Marion Cotillard.

Producătorul Michael Shamberg afirmă că s-a lucrat enorm de mult pentru ca pelicula Contagion să fie cât mai realistă; au fost consultaţi specialişti în medicină, ceea ce a adus numeroase aprecieri din lumea ştiinţifică pentru acest film.

În Contagion, coronavirusul este mult mai periculos decât Covid-19, însă scenaristul Scott Z.Burns spune că nu și-a dorit să creeze panică, ci să arate care sunt implicaţiile sociale ale unei pandemii și cum răspund oamenii la o astfel de provocare, mai ales când frica pune stăpânire pe ei. „Legătura virusului din Contagion cu coronavirusul de azi este pur întâmplătoare, nici nu este importantă. Ceea ce este cu adevărat important şi prezentat exact în film este răspunsul pe care-l oferă societatea, cum se răspândeşte frica, cum e efectul de domino. Acest lucru s-a dovedit foarte precis în acest film”, a spus Scott Z.Burns, citat de BuzzFeed News.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase