FOCAR. 20 de angajaţi ai unei fabrici de ciocolată din Bucureşti, confirmați cu COVID-19. Kandia: „Niciunul dintre angajații depistați pozitiv nu a intrat în contact cu produsele companiei”

FOCAR. 20 de angajaţi ai unei fabrici de ciocolată din Bucureşti, confirmați cu COVID-19. Kandia: „Niciunul dintre angajații depistați pozitiv nu a intrat în contact cu produsele companiei”
Reprezentații Kandia au anunțat ample măsuri de siguranță / Sursa foto: Kandia
Publicat: 19/06/2020, 19:10
Actualizat: 19/06/2020, 19:30

20 de angajaţi ai fabricii de ciocolată Kandia au fost depistaţi cu noul coronavirus, potrivit autorităților, fapt confirmat de companie. Reprezentanții Kandia au anunțat că niciun angajat confirmat cu infecția cu SARS-CoV-2 nu a atins produsele fabricate și că s-au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului.

Un nou focar de coronavirus a izbucnit la fabrica de ciocolată Kandia din Capitală. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Sănătăţii, 20 de angajaţi ai fabricii au fost depistataţi cu Covid-19.

Compania a decis săptămâna trecută să testeze toţi angajaţii, după ce, în 10 iunie, o angajată a fost diagnosticată cu coronavirus, relatează Mediafax.

DSP București a anunțat că a fost informată vineri de Kandia Dulce cu privire la rezultatele testărilor efectuate la angajații societății.

„Din cei 51 angajați testați pentru depistarea infecției cu SARS COV 2, 20 au avut rezultate pozitive. DSPMB a inițiat imediat, conform procedurilor, ancheta epidemiologică, aceasta fiind în acest moment în desfășurare. Persoanele depistate pozitive cu infecția SARS-COV-2 urmează sa fie internate în spitalele desemnate Covid”, a transmis DSP București, citată de Mediafax.

Kandia: „Am luat extrem de rapid toate măsurile necesare”

În urma informațiilor apărute în presă cu privire la cei 20 de angajaţi ai fabricii de ciocolată Kandia care au fost depistaţi cu coronavirus, compania a transmis poziția oficială, printr-un comunicat de presă:

„Am luat extrem de rapid toate măsurile necesare astfel încât angajații depistați pozitiv să fie izolați la domiciliu, conform protocolului medical actual. În plus, am luat legătura cu autoritățile și am anunțat aceasta situație astfel încât toți contacții direcți ai angajaților depistați pozitiv să fie anunțați și să ne asigurăm că sunt respectate toate regulile de autoizolare. Dorim să menționăm că niciunul dintre angajații depistați pozitiv nu a intrat în contact cu produsele companiei.

Din respect față de procedurile în vigoare și acționând preventiv pentru a limita orice posibilă răspândire a virusului, am decis să închidem momentan fabrica și să testăm toți angajații companiei.

Consumatorii trebuie să știe că toate produsele companiei Kandia sunt sigure, fabrica dispune de linii automate de producție și este certificată anual la standard HIGH LEVEL de companii autorizate în domeniul siguranței alimentare.

Continuăm să dezinfectăm conform procedurilor interne, zilnic, toate spațiile de producție, vestiare, cantine și toaletele folosite de angajații noștri din producție; Igienizăm  prin nebulizare toate spatiile de producție și traseele utilizate de angajații noștri din producție.

Încă de la începutul pandemiei am fost încontinuu preocupați de asigurarea unui mediu de lucru și a unui climat de producție care să ofere maxim de siguranță.

În plus, accesul în companie (fabrică și birouri) a fost permis numai pe baza controlului de temperatură. Am modificat fluxurile tehnologice astfel încât să existe o distanță de minim 2  metri între persoane, iar acolo unde nu a fost posibilă distanțarea fizică din cauza procesului tehnologic, au fost instalate  bariere impermeabile conform recomandări OMS .

Curățenia și dezinfectarea personalului, echipamentelor și mediului au fost practici constante în fabrică. Suplimentar am dotat personalul cu măști de unică folosință, mănuși, viziere, uniforme suplimentare de protecție, atât pe perioada desfășurării activității de producție cât și în timpul transportului între domiciliu și fabrică. Atât pentru fabrică dar și pentru spațiul de birouri, s-au efectuat operațiuni regulate de dezinfectare și sterilizare zilnică cu UV, s-au asigurat substanțe dezinfectante în toate zonele de lucru, materiale sanitare pentru protecție individuală și colectivă.

Nu în ultimul rând, tratăm cu grijă și aspectele administrative în colaborare cu partenerul nostru logistic, care la rândul său a luat măsuri de separare a schimburilor din depozite, de dezinfectare a spațiilor și de dotare a personalului cu echipamente și soluții de protecție, dar și de protejare a șoferilor care livrează în această perioadă inclusiv în zonele cele mai afectate ale României.”

Semnale de alarmă

Responsabilii din sănătate au atras atenția în aceste zile asupra creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus. „La acest moment este risc să vedem o creştere continuă şi să avem o răspândire din nou în comunitate, să apară mai multe focare, pentru că, din păcate, lumea nu mai respectă unele reguli”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că fiecare caz va fi analizat în mod particular, iar posibilele noi focare vor fi ținute sub control prin izolarea persoanelor infectate.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...