Focar de COVID-19 la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Aproape 60 de elevi s-au infectat, de la începutul semestrului doi

Redactor:
Dragos Tanase
Focar de COVID-19 la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Aproape 60 de elevi s-au infectat, de la începutul semestrului doi
Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia (FOTO: Facebook)

La începerea semestrului doi al anului de învățământ, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a efectuat testarea de tip RT PCR a elevilor. Astfel, din cei 460 elevi, cinci au avut rezultat pozitiv, au transmis reprezentanții instituției de învățământ, la solicitarea Alba 24.

În urma anchetei epidemiologice a contacților celor cinci elevi care au fost depistați pozitiv, până în prezent, alți 52 de elevi, majoritatea din clasele a IX-a, au fost depistați pozitiv, cei mai mulți fiind asimptomatici.

Testarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a fost realizată de o echipă de la Spitalul Militar de Urgență „Doctor Alexandru Augustin” – Sibiu, cu sprijinul personalului medical al colegiului, prin grija Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale (MApN), care monitorizează evoluția situației epidemiologice.

Activitatea de învățământ se desfășoară în format hibrid, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Activitatea de învățământ se desfășoară în format hibrid, față în față și online prin intermediul echipamentelor instalate și a platformelor educaționale.

Tabletele interactive, care sunt folosite de la începutul anului școlar 2020-2021, au rolul de a eficientiza activitățile de predare-învățare și de a veni în ajutorul elevilor.

În instituția militară de învățământ se realizează, zilnic, triajul epidemiologic și se efectuează curățenia și dezinfecția spațiilor, respectiv clase, săli, dormitoare, holuri, toalete.

Măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii, atât în interior, cât și în exterior, sunt obligatorii.

Peste 2.700 de noi cazuri de Covid înregistrate în ultimele 24 de ore. Peste 900 de persoane sunt internate la ATI

Potrivit Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV- 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv din 25.447 de teste RT-PCR și 7.669 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 79 de decese. 949 de persoane sunt internate la ATI.

Până astăzi, 19 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 774.555 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 719.693 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lista statelor din zona galbenă a fost actualizată. Se impune carantină pentru cei care vin în România din 62 de state

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, în ședința de vineri, o nouă Hotărâre, prin care a fost actualizată lista statelor din zona galbenă, țări considerate a fi cu risc epidemiologic. Persoanele care ajung în România din aceste destinații trebuie să intre în carantină.

CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în Hotărârea nr. 11, din 19 februarie 2021.

Ce reguli trebuie să respecte persoanele care vin în România din zona galbenă

Anterior, autoritățile române au anunțat și regulile pe care trebuie să le respecte cei care intră pe teritoriul țării noastre venind din zona galbenă.

(1) La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. (1) și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile. (2) Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 (trei) ani, care sosesc în țară împreună cu persoanele prevăzute la alin. 1, intră în carantină pentru o perioadă similară cu a acestora și sunt exceptați de la obligația prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”.

Persoanele care nu prezintă rezultatul negativ al unui astfel de test trebuie să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
Selly l-a UMILIT pe Mircea Badea, după petrecere! Răspuns INCREDIBIL: „Si stiti cine ma judeca...
Ioana, noi declarații șocante despre Ilie Năstase. Amenințările fostului mare jucător de tenis înainte de...
Uluitor. Câți bani poate câștiga lunar Patriarhul Daniel
Cine este, de fapt, judecătoarea blestemată de Elena Udrea?! Cum a făcut istorie în justiţie
Euro ajunge la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
VIDEO. Mascații au mers la o adresă greșită și au amenințat cu arma oameni nevionvați:...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
Trăia singur într-o casă fără curent și geamuri. Într-o zi, un motociclist i-a bătut la...
Scanarea cu INFRAROȘU a celui mai scump tablou din lume a dezvăluit o SUPRIZĂ uriașă....
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
Văduvă de vedetă, cuprinsă de sărăcie. Nu are nici ce mânca: ”Vă implor, ajutați-mă cu...
Întâlnirea cu Messi lui i-a distrus viaţa. Ce face băieţelul din Afganistan ajuns faimos după...
Știrea ȘOC a momentului în cazul șoferiței care a ucis două fete, Cine este, de...
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide