FOTO. Dovada răspândirii uluitoare a Covid-19. Cum a îmbolnăvit un muzician 87 la sută din membrii unui cor

FOTO. Dovada răspândirii uluitoare a Covid-19. Cum a îmbolnăvit un muzician 87 la sută din membrii unui cor
Publicat: 16/05/2020, 08:22

Medicul Emilian Popovici a dat exemplul unui studiu realizat la Washington pentru a arăta cât de contagios este noul coronavirus: Cum a îmbolnăvit un muzician 87 la sută din membrii unui cor.

Cercetătorii de la Center for Disease Control and Prevention (CDC) de la Atlanta au făcut public un studiu care arată cât de contagios este coronavirusul SARS Cov-2. Este vorba de cazul unui cor de 122 de persoane de la Washington, din rândul căruia numeroşi muzicieni s-au infectat şi s-au îmbolnăvit de COVID-19. Totul a plecat de la un artist infectat cu coronavirus, care nu avea simptome şi a transmis boala la colegii săi. În 3 şi 10 martie, au participat la probe 78, respectiv, 61 de muzicieni. În prima fază, 28 dintre artişti au suferit de pneumonie. Zilele următoare, s-a descoperit că 53 de persoane au fost infectate. 33 dintre ei au avut simptome ale răcelii, trei au fost internaţi în stare gravă, doi au decedat. Cercetării au descoperit că proba la care a participat corul a durat două ore şi jumătate, iar membrii corului au stat foarte aproape unii de ceilalţi. Împreună au aranjat scaunele înainte şi după probă, iar apoi au mâncat fructe şi produse de panificaţie.

Sursă foto:.cdc.gov

Dovada răspândirii uluitoare a Covid-19

Se poate trage concluzia că noul coronavirus are o putere uriaşă de răspândire în anumite condiţii, iar măsurile de siguranţă, reducerea contactelor şi distanţarea nu au fost luate degeaba, spune medicul Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie. “

Ştiu că sunt mulţi care doresc tot felul de manifestări. Mulţi doresc să participe la reuniuni mai mari sau mai mici, indiferent sub ce formă, de la nunţi până la petreceri. Să mai aştepte. Acum două zile s-a anunţat de la Washington acest studiu. La un eveniment coral, a fost un singur infectat asimptomatic, nu ştia că e bolnav, a infectat în două ore şi jumătate de cântat împreună 85 la sută dintre membrii corului resectiv. Să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă la un eveniment din acesta, de exemplu la o nuntă, există unul sau doi asemenea asimptomatici. Vedeţi cât de rapid se transmite infecţia şi cât de eficient e virusul acesta în transmitere”, a spus Emilian Popovici, pentru Adevărul.ro. 

Începând din 15 mai, România a ieşit din starea de urgenţă şi a intrat într-o nouă fază, starea de alertă pentru 30 de zile. Deşi au fost luate anumite măsuri de relaxare, rămân încă multe restricţii, unele dintre ele fiind însă noi, pentru că epidemia de coronavirus nu a dispărut. Emilian Popovici susţine că nu sunt prea multe motive ca lumea să relaxeze.

“Epidemia continuă. Eu sper ca majoritatea populaţiei să ia în serios măsurile pentru starea de alertă. Eu o să-mi iau şi măsuri suplimentare pentru că nu doresc să mă infectez. Ştiu care este evoluţia bolii, dar ştiu ce a spus Peter Piot, directorul de la School of Hygiene & Tropical Medicinedin Londra. A spus că s-a luptat o viaţă întreagă cu virusurile, este unul dintre descoperitorii teribilului virus Ebola şi aproape a ajuns să fie doborât de Covid-19, pentru că s-a infectat. Dacă un om cu experienţa lui spune aşa ceva, că este o infecţie redutabilă, orice om raţional caută să facă tot ce este posibil să nu se infecteze”, a spus Popovici, pentru sursa mai sus citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului