Gabriel Ichim, cercetător român stabilit în Franța: „Coronavirusul și vaccinul nu sunt arme biologice” / „Vaccinurile ARN reprezintă un avans tehnologic major”

Gabriel Ichim, cercetător român stabilit în Franța: „Coronavirusul și vaccinul nu sunt arme biologice” / „Vaccinurile ARN reprezintă un avans tehnologic major”
Gabriel Ichim, cercetător român stabilit în Franța: „Coronavirusul și vaccinul nu sunt arme biologice” / Sursă FOTO: adevarul.ro
Publicat: 20/03/2021, 18:04

Gabriel Ichim, cercetător român stabilit în Franța, explică faptul că SARS-CoV-2 și vaccinul anti-virus nu sunt arme biologice. Acesta a punctat faptul că nu au fost găsite dovezi care să arate că virusul a fost creat în laborator.

Cercetătorul român stabilit în Franța a explicat pentru adevarul.ro faptul că visursul SARS-CoV-2 nu a fost manipulat în laborator.

Gabriel Ichim, cercetător român: „Nu există dovezi că SARS-CoV-2 a fost creat în laborator”

„La momentul actual nu există dovezi că SARS-CoV-2 a fost creat în laborator. Această afirmaţie se bazează pe studiul minuţios al codului sau genetic care arată că acest virus nu a fost manipulat în laborator. În plus, acest virus este foarte asemănător altor şapte coronavirusuri cunoscute deja de către virologi, capabil să infecteze omul. Având în vedere similitudinea dintre SARS-CoV-2 şi coronavirusurile identificate în liliaci (similitudine de 96.2%), cea mai plauzibilă sursă este deci liliacul. Infectează oamenii căci acest virus a dezvoltat un tropism (specificitate) pentru proteină ACE2 care este prezentă la suprafaţa celulelor umane.

Este definiţia lacăt-cheie: ACE2 este lacăt, iar proteina S de la suprafaţa SARS-CoV-2 este cheia. Din nefericire, ACE2 este prezent în numeroase organe (plămâni, creier, rinichi, ficat, tub intestinal) şi de aceea virusul conduce la o destabilizare a organelor multiple. Categoriile vulnerabile (în special bătrânii) sunt ţintă pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar mortalitatea cea mai importantă este printre persoanele cu hipertensiune, diabet sau obezitate. Dar nici coronavirusul, nici vaccinul nu sunt . Este pură speculaţie. SARS-CoV-2 este un accident, nu o armă”, a explicat specialistul.

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări și despre cum a fost posibilă dezavoltarea atât de rapidă a unor vaccinuri.

De ce au fost dezvotlate atât de rapid vaccinuri împotriva COVID-19

„Astăzi, un an după declanşarea pandemiei, comunitatea ştiinţifică, în strânsă colaborare cu firmele farmaceutice, a ajuns să propună nu mai puţin de opt vaccinuri împotrivă SARS-CoV-2. Din punct de vedere al saltului tehnologic, unele dintre aceste vaccinuri nici nu erau imaginabile acum câţiva ani. Rapiditatea cu care au primit aprobarea de utilizare nu este un argument pentru a refuza vaccinarea. Toate studiile s-au făcut în concordanţă cu regulile stricte impuse de agenţiile de reglementare naţionale sau europene. Adevărul este simplu: în sfârşit, cercetarea a fost finanţată aşa cum merită”, a punctat doctorul Gabriel Ichim.

Gabriel Ichim, cercetător român stabilit în Franța: „Coronavirusul și vaccinul nu sunt arme biologice” / Sursă FOTO: adevarul.ro

„Unele vaccinuri utilizează particule virale inactivate pentru a antrena sistemul imunitar împotriva unei adevărate infecţii cu SARS-CoV-2, cum este cazul vaccinului dezvoltat de compania chineză Sinovac. A doua strategie este folosirea unui vector viral non-replicativ care, asemenea unui cal troian, are rolul de a introduce în celulele umane informaţia genetică necesară pentru a produce o parte din virusul SARS-CoV-2 şi ca urmare sistemul nostru imunitar va fi capabil să recunoască şi să distrugă adevăratul virus. Această strategie a fost pusă la punct de compania AstraZeneca în colaborare cu universitatea engleză Oxford.

Un imens salt conceptual a fost făcut de companiile BioNTech în colaborare cu firmă farmaceutică Pfizer şi de către compania americană Moderna. BioNTech a avut ingeniozitatea să folosească ca bază a vaccinului molecule de RNA ce poartă informaţia necesară pentru a produce proteină virală S (sau spicul). În esenţa, acest ARN este injectat în muşchiul pacientului, unde va fi absorbit de celulele imunitare. Aceste celule utilizează ARN vaccinal ca matriţă pentru sinteza proteinei virale S şi deci celulele nostre imunitare vor fi capabile în consecinţă să recunoască şi să combată o adevărată infecţie cu SARS-CoV-2.

Eficacitatea şi siguranţa vaccinului dezvoltat de Pfizer / BioNTech sunt garantate de un studiu făcut pe aproare 40.000 de pacienţi, dintre care mai mult de 90% au fost protejaţi de forme grave de COVID-19. Vaccinurile ARN reprezintă un avans tehnologic major ce va fi cu siguranţă aplicat pentru tratarea maladiilor multiple, că de exemplu pentru cancer sau bolile neurodegenerative”, a explicat cercetătorul.

„Ştiinţa va fi cea care va pune capăt pandemiei de COVID-19”

De asemenea, acesta a susținut că efectele secudare ale vaccinurilor sunt „marginale”. Specialistul a punctat că prin vaccinare și atingerea imunității colective pandemia va trece.

„Virusul ar fi putut să apară în Franţa sau în România. Este un accident al naturii, dar trebuie să învăţăm şi să ne pregătim pentru viitoarele pandemii. Ştiinţa va fi cea care va pune capăt pandemiei de COVID-19. În plus întreţine speranţa de a propune soluţiile altor crize mondiale, cum ar fi de exemplu criza climatică. Iar istoria ştiinţei ne dă răspunsul: de câteva ori ştiinţa nu a avut dreptate (vezi teoria eugeniei, a rasei pure), dar s-a autoreglat, şi-a îndreptat greşeala, şi de cele mai multe ori ştiinţa a avut dreptate. Eu am încredere în toate vaccinurile care trec testele regulamentare. Deci o să mă vaccinez cu primul care îmi va fi oferit”, a mai explicat Gabriel Ichim.

Cercetătorul român stabilit în Franța este doctor în Biologie moleculară și celulară. Acesta conduce o echipă de cercetare pentru descoperirea de terapii de cancer. Echipa își desfășoară acitvitatea la Centrul de Cercetare a Cancerului Lyon.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier