GÂNDUL LIVE. Eugen Ilea, președinte FNAP București: „Nu cred că vor începe cursurile în format fizic pe 8 februarie / Am solicitat să existe opțiunea pentru părinți de a trimite sau nu copiii la școală”

Publicat: 27/01/2021, 12:37
Actualizat: 27/01/2021, 14:40

Eugen Ilea, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din București, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că părinții ar trebui să poată alege dacă își trimit sau nu copiii la școală începând cu 8 februarie, deoarece există inadvertențe la nivel de statistici privind Covid, dar și la nivel de unități școlare.

Petiție pentru școala online! Dacă unii dintre părinți abia așteaptă reînceperea fizică a școlii, alții caută soluții să își țină copiii acasă și după 8 februarie. A fost inițiată și o petiție online, iar mai mulți părinți au trimis o scrisoare deschisă către Ministerele Sănătății și Educației.

Eugen Ilea: „Am solicitat această opțiune”

Credeți-mă că în toate întâlnirile noastre am cerut să existe această opțiune ca părinții să-și trimită sau nu copiii la școală.

Mai ales că avem inadvertențe la nivelul unităților școlare, dar și în privința raportărilor privind Covid. Am solicitat această opțiune.

Înțelegem necesitatea revenirii la școală, dar trebuie să analizăm lucrurile din punct de vedere al sănătății. Solicităm ca părinții să poată avea opțiunea de a trimite sau nu copiii la școală. Sănătatea copiilor trebuie să primeze în mod special.

„Programa trebuie modificată / Este prea stufoasă”

Nu este o cerere excesivă, pregătirea a lăsat de dorit, de aceea am solicitat ca și conținutul, programa să fie un pic modificate, să se renunțe la partea neesențială. Noi nu am discutat doar despre evaluarea națională. Conținutul e foarte stufos, aglomerat, având în vedere numărul de ore și ceea ce se întâmplă în sistemul nostru de învățământ.

„Nu cred că începe școala pe 8 februarie”

Eu pot da o părere personală: NU cred că se va începe școala în mod fizic pe 8 februarie. Ministerul a spus că va lua o decizie finală în data de 2 februarie.

Vedem cum arată situația. Decizia ar trebui să fie în favoarea sănătății copiilor și familiilor acestora.”, a declarat Ilea la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult