SACRIFICIU. Gest impresionant al unui pompier din Olt. „Nu dau bir cu fugiţii acum, când e mai rău”

SACRIFICIU. Gest impresionant al unui pompier din Olt. „Nu dau bir cu fugiţii acum, când e mai rău”
Publicat: 06/04/2020, 11:45
Actualizat: 06/04/2020, 12:51

Povestea următoare este despre un tânăr angajat din cadrul ISU Olt, devenit tătic de câteva zile. A fost relatată de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Băsăşteanu, care a scris pe Facebook despre atitudinea colegului său.

#EROUL despre care vreau să vă povestesc astăzi are un copil de doar câteva săptămâni şi discuţia era legată de concediul paternal. Vreau să-mi cer scuze pentru că am făcut publică o discuţie privată, dar, aşa cum a spus chiar el, «aşa am simţit să fac». #EROUL meu a făcut un consiliu de familie şi a concluzionat: «Salut, am discutat cu soţia şi am ajuns la concluzia – atunci când ROMÂNIA are nevoie de mine la serviciu împotriva Covid 19, renunţ la acest concediu și vin la serviciu asumându-mi orice risc până la final. Nu dau bir cu fugiții acum, când e mai rău!».

Recunosc că am un nod în gât când scriu această postare şi, chiar dacă îmi doream să îi mulţumesc pentru gestul lui şi pentru devotamentul de care dă dovadă, m-am blocat şi am putut să-i scriu doar «Corect! O atitudine lăudabilă!».

Să-ţi asumi orice risc pentru semeni, pentru ŢARA căreia i-ai jurat credinţă, asta te face #EROU ! Ce privilegiu să lucrez în fiecare zi cu astfel de OAMENI… Reverenţă pentru cei care în aceste zile au grijă ca noi să fim în siguranţă, să beneficiem de asistenţă medicală, să avem internet, apă, gaze, curent, rafturi pline în magazine, cumpărături online până la uşa casei etc!”, a scris reprezentantul ISU Olt pe Facebook.

Ca orice proaspăt tătic, pompierul ISU Olt beneficia de concediu paternal 15 zile lucrătoare, acordat taţilor în primele 80 de zile de viaţă ale copilului.

În cazul de față, însă, eroul angajat de nouă ani în structura SMURD a preferat să renunțe la acest drept pentru a continua să-și ajute colegii în lupta cu noul coronavirus. Pompierii sunt, în această perioadă, printre cei mai „ocupați” români.