Gheorghiţă: Vaccinarea cu a treia doză va începe în octombrie / Campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar debutează în 13 septembrie

Gheorghiţă: Vaccinarea cu a treia doză va începe în octombrie / Campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar debutează în 13 septembrie
Publicat: 07/09/2021, 10:46
Actualizat: 07/09/2021, 10:47

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a anunțat cum se va desfășura campania de vaccinare a elevilor și a studenților din România. De asemenea, Gheorghiță a vorbit despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

Valeriu Gheorghiță a precizat ce măsuri se vor lua în cadrul programului de vaccinare a persoanelor din unitățile de învățământ

„În vederea limitării riscului infectării cu SARS-CoV-2, se va desfășura o campanie specială pentru vaccinare în unitățile de învățământ. Este important de precizat că această acțiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de două luni. Practic, pentru sistemul preuniveristar – activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie și se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învățământul universitar – debutează la 1 octombrie și se finalizează pe 1 decembrie. Pentru învățământul preuniversitar, acțiunea de vaccinare se desfășoară în trei modalități: fie prin echipe mobile de vaccinare, fie prin înființarea unor cabinete de vaccinare sau prin arondarea unităților de învățământ la centrele de vaccinare din proximitate. Pentru învățământul universitare se vor organiza cabinete de vaccinare în incinta cabinetelor medicale din campusurile universitare/ în alte spații corespunzătoare. Vaccinarea se va asigura fie de personalul medico-sanitar propriu, fie de echipe mobile de vaccinare.

„Ne dormim ca pentru fiecare unitate de învățământ să fie stabilit modul în care se va desfășura vaccinarea”

„La acest moment, programarea prin platformă nu este necesară. Locația și programul centrului de vaccinare la care unitatea de învățământ este arondată trebuie să fie afișată la loc vizibil în incinta unității de învățământ.

Minorii care vor să se imunizeze vor fi însoțiți de aparținătorii adulți”.

A treia doză de vaccin anti-COVID

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 va începe în România în octombrie, mai spune Valeriu Gheorghiță.

Referitor la treia doză de vaccin, Valeriu Gheorghiță a declarat că „vorbim de administrarea unei doze suplimentare de vaccin la anumite categorii de persoane: imunodeprimate, respectiv cele aflate după un transplant, au afecţiuni oncologice, HIV netratat sau în stadiu avansat, etc. vor primi o doză suplimentară de vaccin. Practic, aceşti bolnavi au ca indicaţie trei doze de vaccin în prima schemă de vaccinare, în loc de două doze. Acestă autorizație a fost deja acordata de Agenția Europeană a Medicamentului.

„După ce vom avea recomandările necesare, vom putea organiza şi în România cele două tipuri de abordare. Repet: o doză suplimentară în cadrul schemei iniţiale de vaccinare pentru persoanele imunodeprimate – şi aici urmează să definim cu ajutorul comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătăţii care sunt acele categorii de afecţiuni care au indicaţie de a primi trei doze de vaccin – şi rapelul la cel puţin 6 luni pentru aceleaşi categorii de persoane, la care se include, evident, şi restul populaţiei. Pentru luna octombrie – începutul lunii octombrie – ne propunem să demarăm şi în România această etapă cu condiţia să avem până la acel moment poate etapele premergătoare legate de recomandările internaţionale”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Dezastrul pe care nu l-a prevăzut nimeni la nivel mondial. Anunțul a fost făcut acum:...
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...