HARTA INTERACTIVĂ a cazurilor de coronavirus din România, dar și situația LIVE la nivel global (VIDEO)

Redactor:
Gândul
  1. Bilanțul cazurilor confirmate cu coronavirus în România crește de la o oră la alta. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat miercuri pandemie de coronavirus, iar lucrurile iau o turnură din ce în ce mai gravă și pe plan local.

La ultima pandemie de gripă declarată de OMS, în 2009-2010, numărul persoanelor care și-au pierdut viața pe teritoriul României a fost de 122, în timp ce peste 7000 de persoane au fost diagnosticate pozitiv.

În cazul noului coronavirus, primul caz de infectare confirmat în țara noastră a apărut în data de 26 februarie, în județul Gorj. În prealabil, România figura cu doi cetățeni infectați pe vasul de croazieră Diamond Princess.

După explozia situației din Italia, a crescut exponențial și numărul persoanelor infectate în România: dacă  în 4 martie erau patru cazuri confirmate, în 8 martie, numărul crescuse la 15 persoane, iar în 11 martie bilanțul a trecut de 40 de persoane infectate.

VEZI MAI JOS HARTA INTERACTIVĂ pe județe realizată de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) cu numărul persoanelor infectate, al persoanelor în carantină și al izolaților la domiciliu.

Harta interactivă a epidemiei de coronavirus în România

 

VEZI MAI JOS HARTA INTERACTIVĂ LA NIVEL GLOBAL//Câte cazuri se înregistrează în întreaga lume, care sunt țările cele mai afectate, câte decese au fost raportate, dar și câți pacienți au fost declarați vindecați. Totul LIVE!

 

Inchide