Imaginea dezastrului la UPU: Bolnavi îngrămădiți în containere, cu buteliile de oxigen la picioare. „Nu mai există locuri nici măcar pe scaune”

Imaginea dezastrului la UPU: Bolnavi îngrămădiți în containere, cu buteliile de oxigen la picioare. „Nu mai există locuri nici măcar pe scaune”
Foto: Viața Liberă.ro
Publicat: 20/10/2021, 11:41
Actualizat: 20/10/2021, 11:49

Zeci de pacienți cu COVID-19 așteaptă în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Galați eliberarea unui pat, scrie viata-libera.ro, care publică imagini dramatice, cu oameni speriați și dezorientați, conectați la buteliile de oxigen, după ce au fost aduși în stare critică la spital.

Aproape toți pacienții infectați au în comun un lucru: nu sunt vaccinați. Saloanele UPU sunt sufocante de numărul bolnavilor, iar containerele instalate în curte nu mai sunt de ajuns. Conducerea Spitalului Galați a cerut ajutor de la ISU și de la Serviciul de Ambulanță.

Situația este în continuare gravă, ne confruntăm cu un număr foarte mare de cazuri, multe dintre ele în stare foarte gravă, cu necesar foarte mare de oxigen. În momentul de față, în toate izolatoarele din UPU, din 70 de pacienți, 50 au necesar mare de oxigen. Din acest motiv, a fost adusă în curtea spitalului mașina de victime multiple, unde în prezent sunt trei pacienți. De asemenea, a fost adusă o mașină din Parcul Rece (al Ambulanței – n.r.), tocmai pentru a încerca să facem față avalanșei de pacienți, pacienți care stau acasă până în ultimul moment și care ajung la spital în stare gravă”, a precizat medicul Violeta Șapira, de la Spitalul Județean Galați pentru publicația Viața Liberă.

Marţi, toate cele 16 paturi de la Terapie Intensivă erau în continuare ocupate, la fel ca și cele 58 de paturi din secția-tampon COVID-19.

„Nu mai există locuri nici măcar pe scaune”

Medicul Mihai Polinschi, de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Galați, descrie situația prin care trecem acum drept „înfiorătoare”. Aceasta a precizat că în ultimele 24 de ore, în unitatea spitalicească au murit 18 persoane infectate cu COVID-19, toți nevaccinați.

Mai mult, medicul spune că există situații în care se așteaptă să moară un pacient în Terapie Intensivă sau să fie externat pentru a prelua cazurile care sunt în așteaptare.

„Suntem, practic, într-o situație de asediu, de dezastru. Niciodată nu a fost așa în niciunul dintre valurile de pandemie anterioare. La ora actuală, avem mai mult decât dublul cazurilor obișnuite, dintre care foarte mulți pacienți cu COVID-19. Situația nu pare să se amelioreze, spitalele sunt arhipline, nu mai există locuri la Serviciul de Urgență nici măcar pe scaune, oxigenul este din ce în ce mai dificil de achiziționat, pentru că este un consum foarte mare. Aveam o ambulanță în Parcul Rece, ținută pentru situații deosebite, nu era folosită în mod curent și ne-au rugat colegii de la Spitalul Județean să ducem acolo una sau două ambulanțe, pentru a mai avea încă unu-două locuri pentru pacienții care au necesar de oxigen și care nu mai au efectiv locuri în Urgențe”, a precizat  dr. Polinschi pentru sursa mai sus citată.

Citește și

EXCLUSIV | Imaginile care arată că România a ajuns noua Lombardia. Zeci de morți de COVID-19, în saci negri, înșirați pe tărgi la morga din Spitalul Universitar (VIDEO)

VIDEO | Imagini dramatice de la morga Spitalului Craiova. Un tânăr de 23 de ani a murit în 40 de minute după ce a fost adus. Familia: ”I-au dat oxigenul la maxim, nesupravegheat”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Klaus Iohannis a promulgat legea care îi protejează pe cei care fac evaziune fiscală sub...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu...
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii