VIDEO | Imagini dramatice de la morga Spitalului Craiova. Un tânăr de 23 de ani a murit în 40 de minute după ce a fost adus. Familia: ”I-au dat oxigenul la maxim, nesupravegheat”

Publicat: 18/10/2021, 17:06
Actualizat: 18/10/2021, 17:19

Imagini dramatice surprinse luni la Craiova. S-a format coadă la morga Spitalului Județean, unde în ultimele 24 de ore și-au pierdut viața nouă pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Unii dintre pacienți nu au avut nicio șansă pentru că au ajuns în curtea spitalului direct în stop cardio-respirator.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe din Craiova mărturisesc că lucrează ca pe front. Bolnavii sosec încontinuu, iar cei mai mulți sunt aduși de ambulanțe deja în stare foarte gravă și nu apucă să mai fie tratați.

Duminică, un tânăr de 23 de ani, din Dolj, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta nu era vaccinat și prezenta comorbidități, astfel că virusul a fost fatal pentru el. Rudele acuză însă medicii de neglijență și susțin că tânărul nu suferea de nicio boală.

Tânărul a murit în 40 de minute

Vedeți stop cardio-respirator pus la oxigen, să moară băiat de 23 de ani într-o oră și jumătate. I-a dat oxigenul la maxim, neasigurat, nesupravegheat de asistentă și a murit în 40 de minute, un băiat de 23 de ani. (…) Nu a avut nicio boală, nici un medicament, de cap să aibă durere, băiat de 1. 84 și 110 kilograme. Nu a fost bolnav în viața lui”, a spus una dintre rudele tânărului de 23 de ani pentru Gândul.

30 de pacienți la ATI

Managerul Laurențiu Ivanovici a declarat pentru Gândul că în secția ATI COVID sunt internați 30 de pacienți, cu forme grave și foarte grave de COVID-19.

Situația este gravă. Sunt nouă pacienți decedați în ultimele 24 de ore, doi dintre pacienți au decedat chiar când au sosit la Unitatea de Primiri Urgențe, au fost aduși de către ambulanțe în stop cardio-respirator. Au fost resuscitate paciententele în interiorul Unității de Primiri Urgențe. Sunt 40 de pacienți, în acest moment în Unitatea de Primiri Urgențe, pacienți suspecți sau confirmați cu SARS Cov-2, iar în ATI, în sectorul ATI Covid sunt internați 30 de pacienți în stare gravă și foarte gravă”, a declarat Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului de Urgență Craiova.

Și la morga spitalului este la fel de aglomerat. Mașinile mortuare așteaptă, în coloană, alături de rudele pacienților decedați. Pentru că numărul deceselor a crescut atât de mult, de săptămâna trecută la Spitalul de Urgență Craiova este folosită o unitate frigorifică mobilă.

Citește și EXCLUSIV | O femeie a ajuns la ATI în ziua în care trebuia să fie externată. După trei zile, a murit de COVID-19. ”A fost internată de două ori, a doua oară nu a mai scăpat”

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult