Încă un medic din România a făcut semipareză după ce s-a imunizat. “Nu am putut să mă mișc! Am mers înapoi la centrul de vaccinare și…”

Încă un medic din România a făcut semipareză după ce s-a imunizat. “Nu am putut să mă mișc! Am mers înapoi la centrul de vaccinare și…”
Încă un medic din România a făcut semipareză după ce s-a imunizat. “Nu am putut să mă mișc! Am mers înapoi la centrul de vaccinare și…”
Publicat: 05/02/2021, 10:36
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

Un rezident din Cluj a făcut semipareză după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID. Acesta este cel de-al doilea cadru medical care a suferit reacții adverse severe după imunizare, potrivit ROMÂNIA TV.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a fost înregistrată o reacție adversă rară în urma administrării celei de-a doua doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Era vorba despre o paralizie temporară facială, suferită de un medic din Vâlcea. Cazul nu este, însă, singural.

Un rezident din Cluj, potrivit ROMÂNIA TV, a suferit, la rândul lui, o reacție adversă similară, o semipareză, dar după ce a primit prima doză, la două ore distanță. S-a prezentat la centrul de vaccinare, dar cei de acolo i-au spus că este ceva normal.

S-a întâmplat în felul următor… În momentul în care mi-a fost administrată prima doză, în data de 7 ianuarie, dupa cele 15 minute în care am stat la triaj sub supraveghere nu am avut nicio reacție. Am fost trimis acasă, nu am avut nimic, până în momentul în care m-am pus în pat să dorm două ore. În momentul în care m-am trezit, mă simțeam foarte, foarte moleșit, cu cefalee, dureri musculare, greață, amețeală, iar noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mişc, a fost o semipareză pe partea stângă, parte pe care mi-a fost administrat vaccinul. În momentul în care am mers înapoi la centrul de vaccinare și le-am zis reacțiile, mi s-a zis ca e normal”, a spus medicul.

Un medic din Vâlcea a suferit o paralizie temporară facială, după ce a primit a doua doză de vaccin anti-Covid

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a fost înregistrată o reacție adversă rară în urma administrării celei de-a doua doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Este vorba despre o paralizie temporară facială, suferită de un medic din Vâlcea.

Aceasta primise, ieri, doza de rapel din vaccinul BioNTech Pfizer (Comirnaty). După un timp, pacienta a revenit la o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu au arătat modificări patologice.

Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Lista vedetelor din emisiunea Survivor 2022, cumpărată de PRO TV: fostul bodyguard al lui Gigi...
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
Dezvăluirea surprinzătoare făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Bomba zilei despre certificatul verde! Legea se schimbă radical. Surpriză maximă pentru toată România
Doliu în lumea filmului. S-a stins o stea care a scris istorie! Zeci de milioane de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...