Încă un oraș intră în ”scenariul roșu”. Restaurantele şi cafenelele se închid pentru 14 zile, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Încă un oraș intră în ”scenariul roșu”. Restaurantele şi cafenelele se închid pentru 14 zile, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19
Publicat: 21/12/2020, 16:57
Actualizat: 21/12/2020, 17:00

Municipiul Rădăuți, județul Suceava, va intra de marți, 22 decembrie, în ”scenariul roșu”, după ce s-a înregistrat o rată de infectare care depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Rădăuţi are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3,22 cazuri la mia de locuitori, iar restricţiile intră în vigoare din data de 22 decembrie, ora 0:00. Acestea rămân valabile până pe 4 ianuarie 2021, când se va reanaliza contextul epidemiologic, potrivit Prefecturii Suceava.

Municipiul Rădăuţi intră în ”scenariul roșu”

Restaurantele şi cafenelele se închid pentru o perioadă de 14 zile, în Rădăuţi, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a decis, în şedinţa de luni, intrarea în ”scenariul roşu” a municipiului.

De asemenea, în următoarele 14 zile, este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, precum şi activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 6:00 – 23:00, conform hotărârii CJSU Suceava.

Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

În plus, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum și activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

Bilanț coronavirus: 2.489 de noi cazuri COVID-19 și 87 de persoane infectate cu virusul au decedat, în ultimele 24 de ore!

Până astăzi, 21 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 593.783 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 501.896 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.489 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.430. Dintre acestea, 1.255 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.607.030 de teste. Dintre acestea, 7.116 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.310 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.806 la cerere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului