Klaus Iohannis: Avem o strategie de vaccinare anti-COVID. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune

Publicat: 23/11/2020, 17:24
Actualizat: 23/11/2020, 17:42

Klaus Iohannis a anunțat că „avem strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). „Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune”.

„La momentul în care vaccinurie vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor în mod echitabil. Am discutat cu ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Interne și ministrul Sănătății aspectele legate de campania legată de vaccinare anti-COVID.

Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare şi avem organizată o structură clară – Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS COV 2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune, cu cu etape clare”, spune Klaus Iohannis.

„Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Vreau să subliniez că ministerul Apărării, ministerul Afacerilor Interne și ministerul Sănătății au colaborat foarte bine pentru stabilirea responsabilităților și pentru pregătirea corespunzătoare a procedurilor și asigurarea disponibilității personalului medical pentru derularea procesului de vaccinare în condiții de maximă siguranță.

Am discutat și despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă, ceea ce implică un efort logistic și de transport în condiții sigure, adaptate caracteristicile noului vaccin”.

Iohannis afirmă că vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare şi iniţierea lor vor fi stabilite în funcţie deaprobarea, producţia şi alocarea de vaccinuri către fiecare ţară”, a mai spus şeful statului.

Grupurile prioritare pentru vaccinare

„Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din dom sanatăţii, tot personalul din domeniul sănătăţii, ca şi cel din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii cheie esenţiale bunei funcţionări a societăţii”, a mai spus Iohannis.

„Vaccinurile sunt sigure și reprezintă singura soluţie de a pune capăt acestei pandemii”

„Este foarte important de ştiut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, menționează Klaus Iohannis.

El a declarat că MApN va fi cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum şi a celor şase depozite regionale, de unde se va face distribuţia către centrele de vaccinare.

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o declaratie de presă, după ședința pe tema vaccinării anti-coronavirus pe care a ținut-o cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Cât de mult a slăbit Oana Roman! Acum vrea să apeleze la operații estetice...
Ce se întâmplă dacă iei antiinflamatoare prea des. Ai putea ajunge să ai nevoie de...
O mai știi pe Irina de la A.S.I.A? Uite cum arată la 42 de ani,...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Bilanţ: 31 persoane evacuate VIDEO
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Un spion chinez a fugit în SUA și ar fi divulgat date despre originea COVID....
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Adresa de domiciliu ar putea dispărea de pe buletinele românilor. Explicația dată de USR-PLUS
S-a dat lege! Sunt vizați toți pensionarii din țară. Ce se întâmplă cu pensiile
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Vestea care cutremură lumea muzicii românești: Celebrul artist a murit la doar 49 de ani
România, lovitura SUPREMĂ pentru unguri! ȘOC TOTAL la Budapesta
Demisie șoc la PRO TV. O mare vedetă a renunțat
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale se redeschide vineri pentru scăldat. Apa lacului...