Klaus Iohannis: Avem o strategie de vaccinare anti-COVID. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune

Redactor:
Ioana Tudorascu

Klaus Iohannis a anunțat că „avem strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). „Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune”.

„La momentul în care vaccinurie vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor în mod echitabil. Am discutat cu ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Interne și ministrul Sănătății aspectele legate de campania legată de vaccinare anti-COVID.

Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare şi avem organizată o structură clară – Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS COV 2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune, cu cu etape clare”, spune Klaus Iohannis.

„Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Vreau să subliniez că ministerul Apărării, ministerul Afacerilor Interne și ministerul Sănătății au colaborat foarte bine pentru stabilirea responsabilităților și pentru pregătirea corespunzătoare a procedurilor și asigurarea disponibilității personalului medical pentru derularea procesului de vaccinare în condiții de maximă siguranță.

Am discutat și despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă, ceea ce implică un efort logistic și de transport în condiții sigure, adaptate caracteristicile noului vaccin”.

Iohannis afirmă că vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare şi iniţierea lor vor fi stabilite în funcţie deaprobarea, producţia şi alocarea de vaccinuri către fiecare ţară”, a mai spus şeful statului.

Grupurile prioritare pentru vaccinare

„Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din dom sanatăţii, tot personalul din domeniul sănătăţii, ca şi cel din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii cheie esenţiale bunei funcţionări a societăţii”, a mai spus Iohannis.

„Vaccinurile sunt sigure și reprezintă singura soluţie de a pune capăt acestei pandemii”

„Este foarte important de ştiut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, menționează Klaus Iohannis.

El a declarat că MApN va fi cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum şi a celor şase depozite regionale, de unde se va face distribuţia către centrele de vaccinare.

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o declaratie de presă, după ședința pe tema vaccinării anti-coronavirus pe care a ținut-o cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
Declarații șocante dintr-un spital de COVID-19: 'Doctorii stăteau fără mască și fumau'
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Veste proastă pentru cinci milioane de pensionari. Raluca Turcan le-a spulberat speranțele, cât trebuie să...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Ce soluții propune Bill Gates pentru următoarea pandemie: „Vom avea nevoie de investiții uriașe”
Declarații șocante dintr-un spital de COVID-19: 'Doctorii stăteau fără mască și fumau'
Ce decizie a luat fiul Elodiei după ce a aflat ce a pățit cu adevărat...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Pensii 2021. Vestea momentului pentru milioane de pensionari. Noua lege dată azi: ce se întâmplă...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide