Klaus Iohannis: Avem o strategie de vaccinare anti-COVID. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune

Publicat: 23/11/2020, 17:24
Actualizat: 23/11/2020, 17:42

Klaus Iohannis a anunțat că „avem strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). „Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune”.

„La momentul în care vaccinurie vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor în mod echitabil. Am discutat cu ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Interne și ministrul Sănătății aspectele legate de campania legată de vaccinare anti-COVID.

Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare şi avem organizată o structură clară – Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS COV 2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune, cu cu etape clare”, spune Klaus Iohannis.

„Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Vreau să subliniez că ministerul Apărării, ministerul Afacerilor Interne și ministerul Sănătății au colaborat foarte bine pentru stabilirea responsabilităților și pentru pregătirea corespunzătoare a procedurilor și asigurarea disponibilității personalului medical pentru derularea procesului de vaccinare în condiții de maximă siguranță.

Am discutat și despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă, ceea ce implică un efort logistic și de transport în condiții sigure, adaptate caracteristicile noului vaccin”.

Iohannis afirmă că vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare şi iniţierea lor vor fi stabilite în funcţie deaprobarea, producţia şi alocarea de vaccinuri către fiecare ţară”, a mai spus şeful statului.

Grupurile prioritare pentru vaccinare

„Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din dom sanatăţii, tot personalul din domeniul sănătăţii, ca şi cel din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii cheie esenţiale bunei funcţionări a societăţii”, a mai spus Iohannis.

„Vaccinurile sunt sigure și reprezintă singura soluţie de a pune capăt acestei pandemii”

„Este foarte important de ştiut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, menționează Klaus Iohannis.

El a declarat că MApN va fi cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum şi a celor şase depozite regionale, de unde se va face distribuţia către centrele de vaccinare.

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o declaratie de presă, după ședința pe tema vaccinării anti-coronavirus pe care a ținut-o cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?