Klaus Iohannis, după vizita la un centru de vaccinare: Vom depăși joi 100.000 de persoane vaccinate într-o zi – VIDEO

Publicat: 06/05/2021, 13:37
Actualizat: 06/05/2021, 13:39

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că în cursul zilei de joi, 6 mai, vor fi vaccinate peste 100.000 de persoane. De asemenea, acesta este de părere că „stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare”.

Klaus Iohannis a fost joi, 6 mai, în vizită la centrul de imunizare anti-COVID de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa. În cadrul declarațiilor de presă susținute după vizită, șeful statului a declarat că România stă „extraordinar de bine” în ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID-19.

Campania de vaccinare – România stă „extraordinar de bine”

„Noi, în România, stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare, în altă parte lucrurile sunt încă în organizare şi nu cred că sunt multe locuri unde cetăţenii se pot duce pur şi simplu la vaccinare”, a susținut președintele țării.

De asemenea, acesta a remintit că persoanele care vor să se imunizeze se pot prezenta la centrele de vaccinare și fără programare pe platforma online.

„Am intrat, realmente, într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre deschise nonstop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot, pur şi simplu, prezenta şi se vaccinează. Am renunţat, practic, la toată birocraţia şi începând din această săptămână, din sfârşitul acestei săptămâni, toate centrele de vaccinare din toate localităţile din toată ţara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunţ prealabil, fără înscriere pe platformă, oricine se poate prezenta direct la centru şi se poate vaccina. Suntem în situaţia foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă”, a declarat Klaus Iohannis.

„Vom depăşi suta de mii de persoane vaccinate într-o zi

Totodată, președintele României a susținut că în cursul zilei de joi, 6 mai, România va depăși pragul de 100.000 de persoane vaccinate într-o singură zi.

„Sunt planificate centre cu prezenţă nonstop, 24 de ore, sunt planificate maratoane de vaccinare. Toate centrele vor fi deschise. Am aflat de la domnul colonel doctor Gheorghiţă că astăzi (n.r. joi) vom depăşi suta de mii de persoane vaccinate într-o zi şi vom ţine ritmul şi, dacă este nevoie, îl vom creşte, în aşa fel încât în cel mai scurt timp un număr mare de cetăţeni români şi cei rezidenţi aici să poată fi vaccinaţi”, a declarat acesta.

Președintele României, îndemn la vaccinarea anti-COVID-19

De asemenea, acesta a atras atenția că pandemia COVID-19 nu a dispărut din România, chiar dacă numărul cazurilor zilnice COVID-19 a început să scadă, precum și cel al deceselor ale unor persoane infectate cu SARS-CoV-2. Potrivit acestuia, chiar dacă numărul de persoane internate la ATI scade, restricțiile trebuie respectate în continuare.

„Virusul este în societate. Este foarte clar că, până când avem un număr mare de români vaccinaţi, trebuie să respectăm în continuare restricţiile, dar reiau apelul meu: haideţi să ne vaccinăm, ca să revenim la normalitatea noastră, pe care ne-o dorim atât de mult! Vă invit pe toţi să mergeţi să vă vaccinaţi”, a îndemnat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului s-a arătat plăcut impresionat de modul în care este organizat și funcționează centrul de vaccinare de la Spitalul Militar din Constanţa – „Este organizat impecabil, cu toate că este în condiţii de container, deci centru improvizat”.

Prima divă a ţării şi-a pierdut minţile! Are tendinţe criminale, "influenţată de droguri şi alcool"....
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu îl distruge pe tatăl său! Scandalul de la Survivor a declanșat...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Cea mai FIERBINTE ÎNTREBARE în 2022: Merită să faci FOOD DELIVERY cu Dacia Spring?
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Importanța bateriei unei mașini!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort. O tragedie....
Liviu Dragnea e în culmea fericirii! Un mare duşman a primit o lovitură fără precedent
Exclusiv. Va fi scos AUR în afara legii? George Simion aruncă bomba. Cine va candida...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...