LĂMURIRI. Scandalul momentului. De ce sunt românii scanați cu termometrul în magazine. Iată cine a dat ordinul!

Redactor:
Gandul
LĂMURIRI. Scandalul momentului. De ce sunt românii scanați cu termometrul în magazine. Iată cine a dat ordinul!
De ce dă erori termoscanerul? Explicațiile profesorului de fizică Silviu Gurlui. Sursa FOTO: https://deschide.md

Intrarea în starea de alertă a adus încă o noutate pentru români. Toate persoanele care merg în marile magazine din țară sunt scanate cu un termometru digital. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu explicații în legătură cu acest subiect care deja a început să împartă societatea civilă.

Au sau nu dreptul marii retaileri să-i scaneze pe cumpărători? Nelu Tătaru spune că nici măcar nu este alegerea firmelor, aici fiind vorba despre o recomandare dată de autorități!

Așadar, pe scurt, statul român a cerut ca fiecare persoană care intră într-un supermarket să fie scanată cu termometrul digital!

În direct la Digi 24, ministrul Nelu Tătaru a lămurit cazul: „Trebuie să înțelegem un lucru. Acel termometru digital îl putem folosi și noi acasă. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea. Noi am recomandat să se ia temperatura, să fie un minim triaj epidemiologic”.

În ceea ce privește pandemia de Covid-19, în acest debut de săptămână se observă o perioadă de acalmie. Ministrul Sănătății spune că ne aflăm „pe o pantă descendentă a acestei curbe şi vrem să rămână descendentă, cu un număr din ce în ce mai mic de cazuri noi, cu un număr din ce în ce mai mic  de cazuri în Terapie Intensivă. Avem pentru prima dată sub 200 de cazuri în Terapie Intensivă”.

Nelu Tătaru le cere românilor să fie precauți în continuare: „Purtarea unei măşti – într-un context în care nici lumea politică nu respectă niște reguli dintr-o lege care este așa de proaspătă – rămâne de bază într-o încăpere, într-un mijloc de transport. Să nu uităm că, cu toată libertatea, avem o cale de transmitere aerogenă a acestui virus”.

Inchide