LĂUDAT. Un șofer român de TIR este dat exemplu în Italia pentru modul în care s-a autoizolat. De când nu și-a mai văzut familia

LĂUDAT. Un șofer român de TIR este dat exemplu în Italia pentru modul în care s-a autoizolat. De când nu și-a mai văzut familia
Publicat: 24/03/2020, 11:59

Un șofer român de TIR e infectat cu coronavirus, în Italia, și a vorbit despre izolare, felul cum a fost tratat de medici și cum a decis să nu interacționeze cu familia. Acesta este lăudat de presa din Peninsulă, pentru modul cum a acționat când a început să se simtă rău.

 Reporterii televiziunii locale Rete Chiara au stat de vorbă telefonic cu șoferul român, pe care l-au numit Giuseppe, un nume fictiv. Acesta a povestit momentele în care a realizat că ar putea fi infectat și cum a ales să nu se ducă acasă, după o cursă de o săptămână în nordul Italiei.

Șoferul român locuiește cu soția și copiii săi la Gela, unde este rezident de 15 ani, iar de 14 ani lucrează ca șofer pentru o firmă de transport din zonă. Pe 8 martie, a fost trimis în nordul Italiei pentru a efectua diferite transporturi de marfă, iar după o săptămână, când se întorcea spre casă, a început să simtă febră, scrie Observator.tv.

„Mă întorceam dintr-o cursă efectuată în zona Treviso și Mantova, în nordul Italiei. Când m-am întors din cursă, sâmbătă seara, 14 martie, l-am sunat pe angajatorul meu și i-am spus că simt temperatura puțin ridicată, fiindcă eu m-am informat mereu despre această situație, cum se manifestă, ce înseamnă.”, spune șoferul român care suspecta atunci că ar fi fost contaminat cu noul coronavirus.

Patronul a reacționat imediat și i-a dat românului cheile de la casa lui de vacanță din Manfria și șoferul s-a autoizolat acolo. „A venit din nordul Italiei, ne-a avertizat că avea simptome, spunându-ne că nu avea intenție să meargă acasă, la soția și copiii lui, ca măsură de precauție. Noi i-am făcut pe plac, fiindcă așa este corect. Așadar el, de când s-a întors din cursă, nu a avut contact cu nimeni.”, a declarat pentru sursa citată patronul societății Autotrasporti Sciagura Liborio & Figli Srl, unde lucrează românul.

Ce a urmat însă pentru șoferul român pare un pic desprins din filmele absurde: „Am început să sun la numărul verde, nu mi-au răspuns. Am sunat la numărul 118, mi-au spus să mă duc acasă liniștit că nu am nimic. Eu le-am spus că am copiii, am soția care mă așteaptă acasă și nimic.

Apoi am sunat din nou la 112, mi-au spus același lucru: «du-te acasă, de ce mai stai încă acolo?». Le-am zis că nu pot să plec și am rămas aici, în casa asta de vacanță. Nu am vrut să mă întorc acasă mai mult pentru familie, așa că m-am autoizolat. Duminică (15 martie – n.r.) am încercat să-l sun și pe medicul de familie și nu mi-a răspuns, mi-a răspuns abia luni dimineața și mi-a zis să iau un Paracetamol când am temperatură mai mare de 38-39 de grade.

Apoi, marți, m-am simțit puțin mai rău, a venit o ambulanță de la Gela, mi-au făcut un control și m-au dus la spitalul din Caltanissetta. Odată ajuns acolo, mi-au făcut toate verificările la plămâni, chestii, mi-au făcut și testul cu tampon. Mi-au spus că sunt bine, că nu am coronavirus și că pot chema pe cineva să mă ducă acasă, deoarece ambulanța plecase.

Eu am sunat șefii, aceștia au venit cu două mașini și mi-au lăsat una în fața spitalului. Eu am luat-o, iar ei au plecat cu cealaltă mașină.” a povestit șoferul.

El a decis să nu se întoarcă la familie și a mers tot la casa de vacanță a patronului, ca să rămână izolat. După 48 de ore, a fost anunțat de la spital că rezultatul testului i-a ieșit pozitiv.

„Am stat mereu singur. Nu am avut contact cu nimeni de când m-am întors, familia nu mi-am mai văzut-o din data de 8 martie.”, a mai precizat românul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte