Lia Olguța Vasilescu a anunțat organizarea Târgului de Crăciun, deși Craiova este în scenariul roșu. „Târgul este inclus, anul acesta, în topul Forbes”

Lia Olguța Vasilescu a anunțat organizarea Târgului de Crăciun, deși Craiova este în scenariul roșu. „Târgul este inclus, anul acesta, în topul Forbes”
Foto: Facebook
Publicat: 16/11/2020, 21:12
Actualizat: 06/04/2021, 14:37

Olguța Vasilescu a anunțat, luni, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că Primăria Craiova pe care o conduce a început organizarea Târgului de Crăciun.

Primarul Craiovei continuă pregătirile de Crăciun în contextul în care mai multe orașe din țară, cum ar fi Sibiu sau chiar Capitala, au anulat festivitățile de iarnă.

„Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes”. Rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul orașului a trecut de 6 la mia de locuitori”

„Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar in Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste”.

În Craiova rata de infectare cu noul coronavirus a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori, iar la nivelul județului Dolj indicele a ajuns la 3,94, potrivit bilanțului anunțat, azi, de cei de la GCS.

Multe piețe tradiționale de Crăciun din Europa au fost anulate pentru 2020. De fapt, este probabil ca și mai multe să fie anulate pe măsură ce pandemia progresează. 

Regatul Unit

Au existat multe anulări ale pieței de Crăciun în  Marea Britanie, inclusiv piața de Crăciun din Bristol, piața de Crăciun Stratford-upon-Avon, Bournemouth Christmas Tree Wonderland și Hyde Park Winter Wonderland din Londra.

Italia

Unul dintre cele mai faimoase evenimente de vacanță din Italia – piața de Crăciun din Trento, „Orașul Crăciunului” – nu va avea loc în 2020. De asemenea, piețele de Crăciun din Bolzano, Cimego, Eggental, Glurns și Gröden au fost anulate. 

Cu toate acestea, piețele de Crăciun din Milano, Veneția și Florența par să continue.

Germania

Anul acesta, piața de Crăciun din Nürnberg – una dintre cele mai vechi din Germania, datând din anii 1600 – a fost anulată pentru prima dată în 73 de ani.

Dar nu este singura – alte piețe importante, inclusiv piața de Crăciun din Köln, Phantastischer Lichter Weihnachtsmarkt din Dortmund, piața de Crăciun din Frankfurt, piața de Crăciun din Dresda și Weihnachtsmarkt am Gendarmenmarkt din Berlin, au fost anulate pentru 2020.

Există câteva piețe de Crăciun mai mici în Berlin, Franconia, Hamburg, Koblenz și alte regiuni care intenționează să continue, dar în versiuni reduse, cu mai puține persoane și mai mult spațiu. Pot exista, de asemenea, tarabe cu mâncare și vin fiert împrăștiate în unele orașe.

Franţa

La Paris, iconica piață de Crăciun Jardin des Tuileries a fost anulată pentru 2020, la fel ca și piețele de Crăciun din Arras, Grenoble, Lille și Provins. De asemenea, piața de Crăciun din Colmar a fost anulată oficial. 

Cu toate acestea, unele piețe de Crăciun din regiunea Alsacia sunt programate să se deschidă, inclusiv piața de Crăciun din Strasbourg („Capitala Crăciunului”).

Republica Cehă

Anumite piețe de Crăciun din Praga sunt în funcțiune pentru 2020, în timp ce altele au fost anulate.

Piețele majore, inclusiv cele din Piața Orașului Vechi, Piața Wenceslas și Piața Republicii din Praga nu vor avea loc anul acesta.

Alte piețe europene de Crăciun anulate pentru 2020

Majoritatea piețelor de Crăciun din toată Belgia au fost anulate, conform Guvernului belgian, însă celebrul eveniment Winter Wonders de la Bruxelles pare să se desfășoare cu prudență. Deocamdată, festivitățile urmează să continue și in piețele de Crăciun din Basel și Zurich, Elveția.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al femeii acuzate că și-a ucis iubitul polițist. De ce este toată țara...
Nici unul dintr-un milion n-ar fi pariat pe o asemenea transformare! Imagini cum n-ai fi...
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
Sabotorii ruși au crezut că au distrus o fabrică de la Berlin care livra ajutoare...
Incredibil unde a fost găsită o femeie de 62 de ani care a dispărut din...
Anca Sigartău, diagnosticată cu CANCER. Medicii i-au spus că mai are doar 1 an de...
Care este pluralul cuvântului "complex", una dintre cerinţele care le-au dat bătăi de cap elevilor...
Plaja din România cu prețuri mult mai mici decât Mamaia. Un șezlong costă 15 lei
Un băiat de 14 ani a fost mușcat de rechin în timp ce se afla...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Britanicii au pus sub lupă DUSTER. Ce cred despre SUV-ul din Mioveni?
Rareş Bogdan despre data alegerilor prezidenţiale: întelegerea din luna martie a căzut, este caducă
Premieră ISTORICĂ! Ce a adus o sondă chineză de pe fața nevăzută a Lunii?
Tragedie fără precedent. O celebră prezentatoare TV a murit. SOC TOTAL
Rate mai mici la bănci. Cine va plăti mai puțin
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
"Am sperat că Viorel scapă!" - Părinții bărbatului mort la Ibănești își urlă durerea!
Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan...
O nouă veste tristă s-a abătut asupra lumii muzicale. Membrul unei formații celebre a fost...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Mă, tu, acolo, în Japonia, câte ore pe zi lucrezi?
Hainele de munte încă mai conțin chimicale eterne în ciuda riscurilor deja știute
×