Lia Olguța Vasilescu a anunțat organizarea Târgului de Crăciun, deși Craiova este în scenariul roșu. „Târgul este inclus, anul acesta, în topul Forbes”

Lia Olguța Vasilescu a anunțat organizarea Târgului de Crăciun, deși Craiova este în scenariul roșu. „Târgul este inclus, anul acesta, în topul Forbes”
Foto: Facebook
Publicat: 16/11/2020, 21:12
Actualizat: 06/04/2021, 14:37

Olguța Vasilescu a anunțat, luni, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că Primăria Craiova pe care o conduce a început organizarea Târgului de Crăciun.

Primarul Craiovei continuă pregătirile de Crăciun în contextul în care mai multe orașe din țară, cum ar fi Sibiu sau chiar Capitala, au anulat festivitățile de iarnă.

„Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes”. Rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul orașului a trecut de 6 la mia de locuitori”

„Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar in Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste”.

În Craiova rata de infectare cu noul coronavirus a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori, iar la nivelul județului Dolj indicele a ajuns la 3,94, potrivit bilanțului anunțat, azi, de cei de la GCS.

Multe piețe tradiționale de Crăciun din Europa au fost anulate pentru 2020. De fapt, este probabil ca și mai multe să fie anulate pe măsură ce pandemia progresează. 

Regatul Unit

Au existat multe anulări ale pieței de Crăciun în  Marea Britanie, inclusiv piața de Crăciun din Bristol, piața de Crăciun Stratford-upon-Avon, Bournemouth Christmas Tree Wonderland și Hyde Park Winter Wonderland din Londra.

Italia

Unul dintre cele mai faimoase evenimente de vacanță din Italia – piața de Crăciun din Trento, „Orașul Crăciunului” – nu va avea loc în 2020. De asemenea, piețele de Crăciun din Bolzano, Cimego, Eggental, Glurns și Gröden au fost anulate. 

Cu toate acestea, piețele de Crăciun din Milano, Veneția și Florența par să continue.

Germania

Anul acesta, piața de Crăciun din Nürnberg – una dintre cele mai vechi din Germania, datând din anii 1600 – a fost anulată pentru prima dată în 73 de ani.

Dar nu este singura – alte piețe importante, inclusiv piața de Crăciun din Köln, Phantastischer Lichter Weihnachtsmarkt din Dortmund, piața de Crăciun din Frankfurt, piața de Crăciun din Dresda și Weihnachtsmarkt am Gendarmenmarkt din Berlin, au fost anulate pentru 2020.

Există câteva piețe de Crăciun mai mici în Berlin, Franconia, Hamburg, Koblenz și alte regiuni care intenționează să continue, dar în versiuni reduse, cu mai puține persoane și mai mult spațiu. Pot exista, de asemenea, tarabe cu mâncare și vin fiert împrăștiate în unele orașe.

Franţa

La Paris, iconica piață de Crăciun Jardin des Tuileries a fost anulată pentru 2020, la fel ca și piețele de Crăciun din Arras, Grenoble, Lille și Provins. De asemenea, piața de Crăciun din Colmar a fost anulată oficial. 

Cu toate acestea, unele piețe de Crăciun din regiunea Alsacia sunt programate să se deschidă, inclusiv piața de Crăciun din Strasbourg („Capitala Crăciunului”).

Republica Cehă

Anumite piețe de Crăciun din Praga sunt în funcțiune pentru 2020, în timp ce altele au fost anulate.

Piețele majore, inclusiv cele din Piața Orașului Vechi, Piața Wenceslas și Piața Republicii din Praga nu vor avea loc anul acesta.

Alte piețe europene de Crăciun anulate pentru 2020

Majoritatea piețelor de Crăciun din toată Belgia au fost anulate, conform Guvernului belgian, însă celebrul eveniment Winter Wonders de la Bruxelles pare să se desfășoare cu prudență. Deocamdată, festivitățile urmează să continue și in piețele de Crăciun din Basel și Zurich, Elveția.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață