Liviu Dragnea, în carantină de trei ori, după ce s-a vindecat de COVID-19. “E nelegal. Nu manifestă simptome!”

Liviu Dragnea, în carantină de trei ori, după ce s-a vindecat de COVID-19. “E nelegal. Nu manifestă simptome!”
Liviu Dragnea, în carantină de trei ori, după ce s-a vindecat de COVID-19. “E nelegal. Nu manifestă simptome!”
Publicat: 25/03/2021, 16:32

Aflat la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea ar fi fost carantinat de trei ori în ultimele săptămâni, deși a fost diagnosticat cu COVID-19 și, ulterior, declarat vindecat. Jurnalista Adina Anghelescu are informații potrivit cărora fostului lider al PSD i-ar fi încălcate mai multe drepturi în închisoare.

Adina Anghelescu atrage atenția asupra faptului că nu s-ar ține cont deloc de Ordinul 1819, care prevede că dacă un pacient a fost vindecat de COVID-19, el nu mai trebuie retestat PCR timp de 90 de zile din momentul în care a scăpat de virus.

Liviu Dragnea se plânge de încălcarea flagrantă, nerespectarea și împiedicarea execitării drepturilor prevăzute de Legea 254. El consideră că această carantină, a treia, este nelegală, întrucât în luna decembrie a fost externat din Spitalul penitenciarului. Avusese COVID, a fost declarat vindecat și la data de 10 februarie a fost din nou carantiat, retestat, cu rezultatul testului PCR negativ, dar ținut în carantină, în continuare, până în 23 februarie. Acum iar a fost în data de 12 martie carantinat, deși nu manifestă simptome specifice. Și se spune foarte clar în Ordinul 1819 că atunci când pacientul a fost vindecat de SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestat PCR timp de 90 de zile de la vindecare”, a declarat jurnalista Adina Anghelescu, la Antena 3.

Liviu Dragnea are probleme după ce s-a infectat cu COVID-19. „I se încalcă grav și alte drepturi”

Mai mult, Liviu Dragnea nu ar putea comunica nici cu avocații săi, în condițiile în care se apropie termenul pentru eliberare condiționată. Nici de asistență medicală corespunzătoare nu ar beneficia fostul lider al PSD.

Deci tot timpul l-au ținut în carantină, avocații spun că nu a mai avut dreptul la muncă. Se apropie termenul pentru eliberare conditionata și dacă ar fi muncit, zilele respective s-ar fi scăzut cumva. Mai e vorba și de alte drepturi încălcate destul de grav. Pentru că Liviu Dragnea a avut o intervenție, un chist pe spate, iar asistenta i-a spus să se panseze singur. Nu se știe cum, pentru că pe spate nu putea să facă singur această operațiune. Și mai este un aspect în plângere. Interzicerea dreptului la asistența juridică. Avocații nu au putut lua legătura cu el”, a mai dezvăluit jurnalista.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase