MAE. 38 de români dintr-un oraş din Germania, depistați cu noul coronavirus. Unul a murit

Redactor:
Alisa Ioana
MAE. 38 de români dintr-un oraş din Germania, depistați cu noul coronavirus. Unul a murit
PRECIZĂRI. MAE: Autoizolarea nu se va aplica în cazul românilor care tranzitează fără oprire Austria / Foto: Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, miercuri, că 38 de cetăţeni români din localitatea Magdeburg, Germania, au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Unul dintre aceştia a murit, iar altul este internat în spital.

Într-un comunicat remis presei miercuri, MAE anunţă că s-au autosesizat în urma informaţiilor referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români din localitatea Magdeburg.

MAE precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale, au fost confirmate 38 de cazuri de infectare în rândul cetăţenilor români: 36 prezintă simptome uşoare, un român este internat şi primeşte tratament specific, iar o altă persoană a decedat la spital, în urma complicaţiilor.

„Familia persoanei decedate a fost notificată de către autorităţile germane, fiind prezentă pe teritoriul Republicii Federale Germania”, se arată în comunicat.

Potrivit autorităţilor locale din Germania, activităţile de testare continuă, fiind realizate în puncte fixe şi prin echipe mobile anume desemnate pentru acest scop.

De asemenea, MAE precizează că, până în acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la situaţia menţionată.

Peste 8 milioane de persoane infectate la nivel mondial

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivel mondial a atins pragul de 8 milioane, în condiţiile în care infecţiile cresc în America Latină, iar Statele Unite şi China se confruntă cu apariţia unor noi focare.

În total, în lume au murit, din cauza infectării cu noul coronavirus, 448,040 de persoane.

Statele Unite se află în continuare pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate. Cu peste 2,1 milioane de cazuri confirmate, SUA are 25% dintre cazurile totale confirmate la nivel mondial. Numărul de morți depășește 119,000 și aproape 904,000 s-au vindecat.

Inchide